Wie, Wat, Waar?

"Richard Wesdijk! Woonachtig in de mediastad van Nederland, Hilversum."

Naar wie ga je toe en wat staat er op de planning?

"Op dit moment staat de TALIS implementatie op het programma bij Mud Grond- en Transportwerken B.V.. Zij hebben gekozen voor TALIS Ritplanning & Facturatie."

Hoe ga je te werk?

"Natuurlijk ligt het eraan wat voor afspraken er zijn gemaakt. Maar voor deze implementatie moesten we vanaf de tekentafel beginnen. Als eerst bespreken we ons plan van aanpak en de planning. Indien iedereen akkoord is, beginnen we met het installeren van onze applicatie. Vervolgens vragen we aan de contactpersoon om de stambestanden te verzamelen (laad- los locaties, relaties, materieel, etc.). Nadat we deze informatie hebben ontvangen, kunnen we beginnen met de inrichting van de applicatie."

Welke afspraken maak je?

"Bij iedere afspraak lopen we de planning na en bespreken we de punten die open staan. Indien er door bepaalde redenen niet aan de planning is voldaan, maken we nieuwe afspraken. Maar denk ook aan het aanstellen van een key-user of een manier van werken met TALIS die bij de opdrachtgever past."

Hoe omschrijf je het samenwerken?

"Wij bieden een complete TMS-oplossing aan, die gebruikt kan worden in veel verschillende deelmarkten. Het is daarom ook heel leuk en uitdagend om bij verschillende sectoren van Transport & Logistiek te kijken en bij te dragen aan efficiëntie & optimalisatie van processen binnen deze deelmarkten. Tot op heden heb ik alleen nog maar prettig samengewerkt en leuke nieuwe relaties mogen ontmoeten."

Wanneer kijk je tevreden terug op een dag consultancy?

"Als de taken die vooraf zijn opgesteld in overleg met de opdrachtgever zijn afgerond en de klant tevreden terug kan kijken op de consultancy dag. Eigenlijk moet een gebruiker na ons bezoek, beter kunnen werken met TALIS, dan ervoor."

Wat is het verschil dat je maakt bij de opdrachtgever?

"Het beste voorbeeld wat me direct te binnen schiet is het implementeren van onze TALIS-Ritplanning module. De klant maakte voorheen enkel gebruik van Microsoft Excel. De planners waren hierdoor veel tijd kwijt aan het opstellen en muteren van de opdrachten (/ritten). Hierdoor kwam het regelmatig voor dat opdrachten niet - of dubbel - gepland waren.

Na de implementatie en de training (een cursus Ritplanning voor de gebruikers op ons kantoor in Eindhoven) was het voor de planners eenvoudiger om mutaties door te voeren. Nu houden ze veel meer tijd over om hun huidige proces verder te optimaliseren. In dit geval resulteerde dat zelfs in een verdere uitbreiding van de modules van het TALIS. We hebben samen met de klant de werkprocessen dus significant verbeterd, waardoor ze elke dag tijdswinst behalen. Dan kijk ik toch wel trots terug op onze werkzaamheden!"

 

 

Klinkt dit als iets voor jou? In het team van Richard zijn er nog vacatures! Meer info vind je via deze link.

Nieuws van TANS
23 mei 2023 +/- 5 minuten leestijd