Tax Transport Achtmaal referentverhaal

Tax Transport optimaliseert informatiestromen met TANS.

TAX Achtmaal Foto 1

Tax Transport Achtmaal

Het vervoeren van planten en bomen is een vak apart. Tax Transport in Achtmaal verstaat dit vak als geen ander. Het West-Brabantse familiebedrijf vervoert planten en bomen in de zuidelijke provincies, maar ook in Noord-Nederland en Duitsland. Samen met Transport & Automotive Network Systems (TANS) uit Eindhoven heeft Tax Transport in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de automatisering van haar bedrijfsprocessen.

Tax Transport en TANS werken inmiddels zo’n drie jaar met elkaar samen. ‘Een collega transportbedrijf werkte al samen met TANS en daar hoorden wij veel positieve verhalen van terug. Dat was voor ons aanleiding om ook met hen in gesprek te gaan en daar is een goede samenwerking uit voortgekomen’, vertelt Coen Tax. 


Hele logistieke traject

Het bedrijf uit Achtmaal beschikt over een modern wagenpark, dat voldoet aan de hoogste milieueisen. Bij Tax Transport werken 12 medewerkers. Zij vervoeren met name planten en bomen met een lengte van één meter tot wel twaalf meter, maar ook cc-karren en ferro-pallets. De planten en bomen worden verzameld in de moderne geïsoleerde loods van Tax Transport in Achtmaal. Van daaruit wordt het verdere transport georganiseerd en worden de vrachten opgedeeld in diverse routes. ‘Deze regio is een belangrijk gebied voor de boomteeltsector in Europa.  

Van hieruit worden planten en bomen getransporteerd naar diverse landen. Wij hebben in onze vloot diverse zeiltrailers en kraantrailers en verzorgen het hele logistieke traject’, aldus Tax. ‘Van het afhalen van de planten en bomen bij de kweker tot en met het afleveren bij de klant.

Ons wagenpark is hierop ook speciaal ingericht. Buiten het bomen- en planten seizoen richten wij ons met name op het transport van groenten. Hiervoor gebruiken wij speciale koelopleggers, waarmee wij de groenten altijd met de juiste temperatuur kunnen vervoeren.’


Helpdesk TANS goed bereikbaar

De eigenaar geeft aan dat de samenwerking met TANS goed bevalt. ‘Wij werken onder meer met de TALIS software van TANS. Hiermee kunnen wij een aantal complexe informatiestromen in ons bedrijf beter in beeld brengen. Zo kunnen we met behulp van het facturatiesysteem met één druk op de knop de facturen verzenden. Maar ook de planning hebben we kunnen optimaliseren met behulp van TALIS.’ Een ander sterk punt noemt hij de helpdesk van TANS. ‘Indien onze medewerkers met vragen zitten, dan is de helpdesk altijd goed bereikbaar en ondernemen zij snel actie. Maar ze denken ook mee om zaken verder aan te passen en te optimaliseren. Wij zijn daarom erg tevreden over de samenwerking zoals die nu verloopt en hopen deze nog verder te kunnen gaan uitbouwen.’