Veelgestelde vragen

Dit zijn de veelgestelde vragen

Dit zijn de veelgestelde vragen voor TANS

Met welke boordcomputers werkt TALIS samen?

TANS levert zelf de zogenaamde DeliveryApp.  Deze App voor mobiele Androïd telefoons kan voor verschillende toepassingen ingezet worden.

Bij het koppelen met boordcomputers maken we een onderscheid tussen diverse informatiestromen. Hierbij kunt u denken aan informatie over de opdrachten of zending, maar ook over de Uren van de chauffeur of de Emballage. Het is dus verstandig om vooraf goed te definiëren welke data van en naar de boordcomputer moet gaan. TALIS werkt in principe samen met alle bekende boordcomputer merken, zoals: Trimble. Transics, Data2Track,  Mobicoach, Rietveld en Astrata. Sommige merken leveren niet alleen vaste boordcomputers maar ook Apps voor op mobiele telefoons. 

 

Lees hier meer

Hoe kan ik gescande documenten koppelen aan TALIS

Koppeling met ScanSys of vanuit een boordcomputer.

POD's en PDF facturen kunnen met de digitale factuur meegestuurd worden of op TALIX Portal worden geplaatst.

Wat is het standaard formaat voor het inlezen van transportopdrachten?

TALIS maakt gebruik van het zogenaamde OTM5 formaat. Deze door de sector gedefinieerde standaard vindt steeds aftrek en wordt gezien als de grote doorbraak voor gestandaardiseerde aanlevering van opdracht- en rit gegevens.

Voor meer informatie kunt u terecht op OpenTripModel.org.

   

Met welke boekhoudpakketten werkt TALIS samen?

Er zijn diverse koppelingen met meerdere boekhoudpakketten. Sommige leveranciers hebben diverse soorten koppelingen, zoals Multivers, Exact en Afas. Deze leveranciers bieden zowel een online (cloud) versie als ook een zogenaamde on-premise versie. Daarnaast zijn er meerdere soorten koppelingen, bijvoorbeeld via een zogenaamde API of via bestandsuitwisseling. 

De meest uitgebreide koppeling is er met Multivers, waar TANS ook dealer van is. De koppeling met Multivers is bidirectioneel. De facturen en openstaande posten worden vanuit TALIS doorgeboekt en de betalingen worden vanuit Multivers bijgewerkt in TALIS zodat de gebruikers van TALIS kunnen zien wat er open staat, wanneer voor het laatst betaald is en wat eventueel de kredietlimiet is. 

Naast de 3 eerder genoemde merken biedt TANS ook koppelingen met: Exact , Exact online King, Twinfield, MS Dynamics, Snelstart, Muis en AccountView. Hiermee dekken we ca. 95% van de markt. Andere koppelingen zijn op aanvraag.

Portaal voor klanten.

TANS biedt voor haar klanten een Portaal waarin opdrachtgevers hun opdrachten kunnen invoeren. De TALIX Portal kan o.a. gebruikt worden voor het invoeren van opdrachten, inzien van de status, voorraadoverzichten, verlof aanvragen van medewerkers of bijvoorbeeld het uploaden van de getekende CMR door charters.   

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op

Contact opnemen