Software oplossingen

TANS biedt diverse automatiseringsoplossingen voor logistieke bedrijven in nagenoeg alle deelmarkten. De voornaamste toepassingen zijn TMS, WMS en IMPACT. Het TMS bestaat uit meerdere modules zodat u langzaam kunt groeien en stapsgewijs kunt automatiseren. U betaalt alleen voor wat u afneemt en gebruikt.

Klik aan de rechterkant op een van de toepassingen voor meer informatie en uitleg.

 

TALIS Delivery App

 

De TALIS Delivery App is een toepassing voor bezorgers van goederen. De functionaliteit is gericht op leveringen en dienstverlening aan consumenten. De App is geschikt voor Android smartphones en tablets en robuuste Windows en Android computers. Lage aanschafkosten en een bedrag per dag dat de App gebruikt wordt, maken deze oplossing betaalbaar.
 

De App wordt geïnstalleerd op een Androïd Smartphone. Vanuit TALIS stuurt u ophaal- of leveropdrachten naar de chauffeur die vervolgens zijn werk gaat doen. Via de App kan hij levertijd, opmerkingen, foto’s en leverlocaties registreren. De ontvanger kan zijn tevredenheid aangeven met behulp van smileys. Alle gegevens worden teruggestuurd naar TALIS. Op deze manier heeft u snel inzicht in de levering, afwijkende situaties en de tevredenheid van de afnemer. Met al deze gegevens kunt u sneller factureren en performanceoverzichten naar uw opdrachtgevers sturen.

 

<< Meer informatie over TALIS Delivery App >>

 

Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net 

Multivers financieel

 

Multivers is een financieel pakket voor het MKB in Nederland en België. De producent van Multivers is Software Gemak (voorheen Unit 4) uit Sliedrecht. TANS is dealer van Multivers en heeft meer dan 150 klanten die de combinatie TALIS-Multivers gebruiken.

De installatie, implementatie en uitleg van Multivers wordt door ervaren consultants van TANS gedaan. De uitwisseling van debiteurengegevens, facturen en journaalposten is een standaardfunctie binnen TALIS. Ook is er een zogenaamde API-koppeling leverbaar. Daarmee kunt u in TALIS, bijvoorbeeld bij de invoer van opdrachten zien wat het openstaande saldo is. Als er debiteurengegevens in TALIS wijzigen, worden die meteen weggeschreven in Multivers. 

 

<< Meer informatie over Multivers >>


Als u Management Informatie uit TALIS en uit Multivers wilt combineren, dan kan dat met Qlikview en de speciaal daarvoor ingerichte dashboard. 
 

Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net 

Qlik Sense Business Intelligence

 

Qlik Sense is een software-applicatie waarmee dashboards ontwikkeld kunnen worden ten behoeve van analyses en management informatie. TANS heeft een aantal standaard dashboards ontwikkelt, die door de consultant geïnstalleerd en, in overleg met de gebruiker, verder geoptiomaliseerd kunnen worden. Qlik Sense maakt gebruik van een of meerdere databases, bijvoorbeeld die van TALIS, Multivers of van uw boordcomputer. 
 

In TALIS registreert u een grote hoeveelheid gegevens die, in de moderne rapportage en analyse tool Qlik Sense, tot analyses gevormd kan worden. Qlik Sense is eenvoudig in gebruik, werkt intuïtief en is snel en flexibel. Dit zijn belangrijke voorwaarden om snel inzicht te krijgen in uw organisatie en gefundeerde beslissingen te kunnen nemen.


<< Meer informatie over Qlik Sense >>

 

 

Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net

TALIS Emballage

 

Met de Emballage module heeft u een krachtige tool om de mutaties in de emballage te registreren, saldo's te berekenen en overzichten te maken.
 

TALIS Emballage is een module die zowel zelfstandig als ook geïntegreerd in het TMS kan werken. In het programma wordt op eigenaarsniveau bijgehouden waar de emballage zich bevindt. U kunt overzichten uitdraaien op basis van emballagesoort, vervoerder, chauffeur, laadplaats en losplaats. Als u saldo's wilt opvragen is dat met het programma "Informatie emballage" vliegensvlug gebeurd. Emballagemutaties kunnen ook uit de boordcomputer of uit de Rittenadministratie geïmporteerd worden.

<< Meer informatie over TALIS Emballage >>

 

 

Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net

TALIX TaskManager en Portal

 

TALIX Taskmanager is een applicatie waarmee u geheel automatisch op de achtergrond bepaalde taken kunt laten uitvoeren volgens een vooraf ingesteld schema, tijdstip of frequentie. TALIX kan diverse soorten taken uitvoeren zoals het controleren van data of verschillen in de database en het versturen van e-mails of het berekenen van formules. De consultants van TANS kunnen deze taken voor u inrichten maar ervaren gebruikers kunnen dat ook zelf.
 

Een aantal voorbeelden van taken die automatisch uitgevoerd kunnen worden:
 

 • Een bericht sturen naar uw opdrachtgever als de status van de zending wijzigt
 • Een voorraadoverzicht naar uw opdrachtgever sturen
 • Controleren of alle kilometerstanden ingevuld zijn
 • Een verjaardagsmailtje sturen naar uw medewerkers
 • Signaleren wanneer een diplomaverlenging, rijbewijsverlenging of keuring uitgevoerd moet worden
   

<< Meer informatie over TALIX Taskmanager >>

<< Meer informatie over TALIX Portal >>

 

 

 

"Ook willen we nog meer doen met TALIX Taskmanager; een softwaretoepassing die op de achtergrond actief is en vooraf ingestelde taken volledig automatisch uitvoert."
- Frans Legen, Financieel Medewerker, DNA United Forwarders
 

TALIX wordt geleverd zonder standaardtaken. In overleg met onze consultants wordt bepaald welke handelingen of taken regelmatig terugkeren. Hierdoor kunt u zowel de efficiëntie als de kwaliteit verhogen.
TALIX kan uitgebereid worden met nog meer functionaliteit. Het is mogelijk om met TALIX een portal te bouwen, bijvoorbeeld voor uw opdrachtgevers of medewerkers.

 Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net 

TALIS CRM (Relatiebeheer)

 

Uw relatie staat centraal. Dat is de gedachte achter CRM. Met de CRM module van TALIS beheert u eenvoudig uw relaties.
 

U kunt afspraken, activiteiten of documenten gestructureerd per klant vastleggen. TALIS CRM geeft u een totaaloverzicht van uw klant;

 • NAW gegevens,
 • Contactpersonen,
 • Acties (waaronder offertes, afspraken etc.),
 • Factureren,
 • Tarieven,
 • Dossiers,
 • Meldingen, en
 • Opdrachten
   

Door middel van een speciale aanschafbare optie kunt u afspraken doorsturen naar Outlook. Via de relatie kunt u ook snel zien hoeveel en welke opdrachten er zijn uitgevoerd, hoeveel facturen er gemaakt zijn en welke tarieven er zijn afgesproken. Standaard wordt er een relatierapport met CRM meegeleverd zodat u in één oogopslag beschikt over relevante informatie welke u kunt exporteren naar excel of html.


Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net 

TALIS Ritplanning

 

Met de TALIS Ritplanningsmodule kunt u op een snelle en eenvoudige manier de in de opdrachten ingevoerde opdrachtregels, aan een wagen en/of chauffeur koppelen.
 

Een planner wil snel kunnen handelen en overzichtelijk informatie kunnen krijgen. Hij kan in één oogopslag zien welke partijen nog gepland moeten worden en waar laad- en losplaatsen zijn. Hij kan overzichten op het scherm krijgen van plaatsen waar wagens leeg aan komen en van capaciteit in een bepaalde rit. Vanuit het planscherm kan de planner opdrachten wijzigen en hij heeft de mogelijkheid een ritbon of een SMS bericht (optie) aan te maken, of de rit naar de boordcomputer te sturen. Als er een rit is samengesteld kan de ritvolgorde gewijzigd worden, zodat de optimale rit ontstaat..
 

Het planscherm kan per gebruiker anders ingesteld worden. Het is mogelijk de planning te switchen van materieel naar oplegger of chauffeur. U kunt dus zelf kiezen vanuit welke invalshoek u de planning wilt bekijken. U kunt in de Ritplanning ook afspraken vastleggen voor materieel en personeel. Denkt u hierbij maar aan APK keuringen, of verlof van medewerkers. De afspraken kunnen ook op lijsten geprint worden zodat u een keurig overzicht heeft van alle afspraken. Van alle bestanden kunnen rapporten geprint worden. Standaard worden er meerdere rapporten meegeleverd, zoals een ritoverzicht per dag per chauffeur. Vanuit de planning kunt u ook ritbonnen printen eventueel voorzien van barcodes.

 

<< Meer informatie over TALIS Ritplanning >>

TALIS FlexTools

 

TANS heeft een aantal hulpprogramma's ontwikkeld waarmee de applicatiebeheerder zijn applicatie geschikt kan maken voor de organisatie. In feite vormen de FlexTools een verzameling programmeerhulpjes die door elke computergebruiker gehanteerd kunnen worden. De opzet en het gebruik zijn eenvoudig maar tegelijkertijd bent u hiermee in staat om geavanceerde dingen te doen. Het aanschaffen van FlexTools is niet verplicht: als u de FlexTools niet aanschaft kunnen de supportmedewerkers het systeem voor u inrichten.
 

Mogelijkheden binnen FlexTools:
 

 • FlexBase: Voeg zelf onbeperkt nieuwe velden en tabellen toe aan de database
 • FlexUsers: Maak gebruikers aan, geef ze rechten, lijsten en schermen voor specifieke gebruikers
 • FlexGrids: Pas de grids voor elke gebruiker aan
 • FlexForms: Maak zelf invoerschermen aan
 • FlexReports: Produceer zelf lijsten en rapporten
 • FlexCalc: Maak zelf rekenformules aan die toegepast kunnen worden op formulieren


<< Meer informatie over FlexTools >>

 


"Doordat ik zelf meer kan, kan ik snel anticiperen op vragen van klanten en medewerkers."
- Franklin Roodnat, Financiëel Manager, Van Oort Transport
 

Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net 

TALIS WMS

 

TALIS WMS is een modulair opgebouwd Warehouse Management Systeem ontwikkeld voor transportbedrijven of kleine logistieke dienstverleners die een softwarepakket met beperkte functionaliteit zoeken. Het systeem is eenvoudig van opzet en in gebruik en kan als zelfstandige module, maar ook in combinatie met het TMS gebruikt worden.
 

Het WMS systeem kent in de basisversie functies zoals: inslag, uitslag en locatieverplaatsingen. Een aparte optie is het programma "Tarifering" waarmee aan de hand van vooraf ingestelde tarieven de factuurregels aangemaakt kunnen worden. TALIS WMS beschikt over een uitgebreide rapportage tool, waarmee per opgegeven datum de exacte voorraad bepaald kan worden. Met de informatiefunctie kan de voorraad per artikel, per partij, per dag op het scherm geraadpleegd worden. Uiteraard is het mogelijk om met barcodes te werken. Met behulp van het aparte programma "TALIS MOBILE" kunnen inslag of uitslagmutaties van en naar andere pakketten of apparaten gestuurd worden.
 

<< Meer informatie over TALIS WMS >>

 

Naast het handmatig invoeren van mutaties kan het systeem ook gevoed worden vanuit scanners. Per klant kunnen er diverse tarieven vastgelegd worden voor de inslag, de uitslag of de opslag van de artikelen. Er kan gekozen worden voor inslag op partijniveau of op artikelniveau. Voor bedrijven die de AEO status hebben is er een optie waarmee traceerbaarheid gewaarborgd wordt.  

 

 • Basimodule WMS bevat functies voor Inslag, Uitslag en Locatieverplaatsingen.
 • Module Tarifering bevat de functie Aanmaken tarieven. (TALIS Facturering noodzakelijk).
 • Koppeling TMS. Inslag en Uitslag kan ook geboekt worden vanuit het TMS.
 • Orderpickbonnen.

 

 

Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net 

TALIS Urenadministratie

 

Met de TALIS Urenadministratie module kunt u op een snelle en eenvoudige manier de uren van rijdend, technisch of administratief personeel invoeren.
 

Deze gegevens worden volgens de CAO van TLN berekend. Ook het bijhouden van verlofsaldi, TVT en onkosten is mogelijk. De module kan zowel zelfstandig als ook geïntegreerd werken binnen het TMS. U kunt handmatig uren invoeren, maar ook uren importeren vanuit bijvoorbeeld de Ritplanningsmodule van TALIS of uit boordcomputers. Verder kunt u kiezen voor week-of maandverwerking.
 

Naast het bijhouden van uren, kunt u vanuit het pakket loonlijsten/bestanden aanmaken die naar de salarisverwerker gestuurd kunnen worden. Naast inzicht in de gewerkte uren, toont het pakket ook totalen over de referentieperiode van 26 weken. Als u met de Ritplanningsmodule van TALIS werkt, dan kunt u in het planbord van elke chauffeur zien hoeveel zijn weekgemiddelde van de afgelopen referentieperiode is.

 

<< Meer informatie over TALIS Urenadministratie >>

 

 

Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net 

Producten van TANS

TANS levert diverse producten en diensten voor bedrijven in de transport en logistieke sector. Naast een TMS en WMS zijn er ook producten voor het management zoals Relatiebeheer en Business Intelligence oplossingen. TANS onderscheidt zich van veel andere leveranciers doordat zij samenwerkt met partners in de branche die gespecialiseerde producten aanbieden zoals boordcomputers, APS systemen, Scanoplossingen, financiële pakketten enz.

TALIS Transport Management Systeem

 

TALIS Transport Management Systeem (TMS) is modulair opgebouwd zodat u nooit méér koopt dan u nodig heeft. Uitbreiden kan altijd!
 

Waarom TALIS TMS:

 • Flexibel: modulaire opbouw
 • Snelle implementatie met aandacht voor de specifieke behoefte van de klant
 • Uitstekende service en ondersteuning (5 dagen per week van 8:30 tot 20:00 uur telefonisch bereikbaar voor hulp)
 • Gebruiksvriendelijk
 • Ingebouwde handleiding
 • Gemakkelijk te leren
 • Koppeling met diverse boordcomputers, Advanced Planningsystemen, Financiële pakketten en Scanoplossingen
 • Leverbaar als SaaS toepassing
 • Verkrijgbaar in Nederlands, Engels, Duits, Frans en Pools
   

Op verzoek van de klant is het mogelijk om, op basis van werkwijze en informatiebehoefte, het standaardpakket aan te passen en uit te breiden. Dit gebeurt door middel van parameters en flexibele inrichtingstools.
<< Meer informatie over TALIS TMS >>

 

 

"Daarmee beschikken we over een perfecte totaaloplossing voor planning, orderverwerking, facturatie en relatiebeheer"
- Bart Jansen,  Baetsen

 

TALIS TMS wordt door zo'n 400 bedrijven succesvol gebruikt voor opdrachtenbeheer, planning en facturatie, maar ook in het magazijn en voor relatiebeheer.
 

Kunnen wij u verder helpen? Neem contact met ons op via (+31) 040 262 90 60 of mail ons op info@tans.net

TRANSFOLLOW DE DIGITALE VRACHTBRIEF

DE DIGITALE VRACHTBRIEF IS EEN VERVANGING VAN DE PAPIEREN VRACHTBRIEF. HET GEBRUIK ERVAN HEEFT ENORME VOORDELEN VOOR VERLADER EN VERVOERDER. BOVENDIEN IS HET GOED VOOR HET MILIEU.
AFSPRAKEN MAKEN MET UW OPDRACHTGEVERS.

Als u met TransFollow wilt gaan werken dan is het nodig om vooraf met uw opdrachtgevers (verladers) afspraken te maken. Het voordeel zit hem in het feit dat u gaat samenwerken en het maken van goede afspraken is daarbij een vereiste. U kunt bijvoorbeeld afspraken maken over het uiterlijke tijdstip dat opdrachten worden aangeleverd maar ook over de manier waarop wijzigingen worden doorgegeven, hoe u om gaat met schades en vertragingen etc.
De consultants van TANS en Beurtvaartadres kunnen u helpen bij het maken van afspraken met uw klant. 

Meer lezen over TransFollow.......

TIP  -  TANS Integratie Platform

TIP is een integratie platform, waarmee het mogelijk is om data van en naar de database van TALIS te sturen of te ontvangen. Er zijn 2 soorten integraties, de generieke zoals de koppeling met Transfollow (eCMR) en Portbase en de specifieke. De laatste categorie noemen we specifiek omdat het altijd een op maat gemaakte integratie is met een ander endpoint, zoals een ERP pakket.  De nieuwere integraties voldoen aan de OTM standaard.

TIP is een managed omgeving waarmee bestanden ontvangen, getransformeerd en verstuurd kunnen worden in diverse formaten. Dat kan bijvoorbeeld csv, xls, xml of Json zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om API koppelingen tot stand te brengen met behulp van TIP. 

TANS Automatiseringsoplossingen voor transport en logistiek

Efficiencyverbetering, kwaliteitsverbetering en inspelen op de informatiebehoefte van klanten, partners en medewerkers, zijn de voornaamste voordelen van het werken met onze producten en diensten. TANS levert sinds 1985 aan honderden bedrijven in Europa haar back-officetoepassingen in nagenoeg alle deelmarkten van transport en logistiek.

Kijk hier voor documentatie.....

 

Elk bedrijf is anders en uniek . Ofschoon alle transportbedrijven goederen vervoeren zijn er grote verschillen in processen, deelmarkten of producten die vervoerd worden. Daarom is de inrichting van een TMS altijd maatwerk. Met FlexTools kan TALIS ingericht worden op wens van de klant. Dit geldt voor de invoer en informatieschermen, de rapporten, de grids en de autorisaties. Deze tools worden standaard meegeleverd met TALIS. Om de tools goed te kunnen bedienen, is er een handleiding beschikbaar en zijn er regelmatig webinars die u gratis kunt volgen.  

Naast de gratis tools : Flexusers, Flexgrids, Flexforms en FlexReports zijn er optioneel 2 tools verkrijgbaar waarmee u nog meer functies kunt toevoegen. 

FlexBase, waarmee u zelf velden aan de database kunt toevoegen.

FlexCalc, waarmee u berekeningen kunt maken tussen velden, bijvoorbeeld het omrekenen van minuten naar uren of het aantal kilometers (beginstand- eindstand.