Segers Internationaal Transport referentverhaal

Segers Internationaal Transport: “Bij TANS weten ze hoe de transportwereld in elkaar zit.” 

Segers

Segers Internationaal Transport

De eerste contacten tussen Segers Internationaal Transport en TANS stammen uit 2013. ‘Tot die tijd vulden wij onze planning handmatig in’, zegt Martijn Kools.

 

TALIS Transport Management

‘Onze planners tipten ons echter over TALIS, TMS van TANS. Vervolgens hebben wij contact met TANS gezocht en een demonstratie gekregen van het pakket. De keuze was vervolgens snel gemaakt.’

Grote stappen gezet

Kools is erg tevreden over de samenwerking met TANS. ‘Qua automatisering hebben wij in de afgelopen jaren grote stappen gezet en daar heeft TANS ons enorm mee geholpen. Als we ooit vragen hebben, worden we prima geholpen door de helpdesk. Daarnaast houden zij ons goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Ik hoop dat wij nog lang op deze wijze met elkaar mogen samenwerken.’

Invoering TransFollow

Inmiddels is Segers ook volop bezig met de invoering van TransFollow, waardoor het bedrijf in de toekomst met digitale vrachtbrieven kan gaan werken. ‘Onze verwachting is dat steeds meer partijen in de transportsector in de toekomst op deze manier gaan werken. Uiteraard willen wij hier klaar voor zijn als bedrijf.

TransFollow biedt diverse voordelen: zo kan met de App een magazijnmedewerker bij de laad- en/of losplaats de zending aan de chauffeur overdragen. Die krijgt op de laadplaats dus geen papieren, maar digitale vrachtbrief op zijn mobiele boordcomputer, PDA of smartphone. Via een bericht kan hij de zending bij aankomst weer overdragen aan de geadresseerde. 

Gegevens hoeven dus minder vaak te worden ingevoerd en zendingen kunnen sneller gefactureerd worden. Zodra een chauffeur klaar is, kan de factuur worden verstuurd. Er hoeft dus geen vrachtbrief meer bij de factuur te worden gevoegd. Wij hopen deze werkwijze binnen enkele jaren ook bij onze Spaanse klanten te kunnen gaan toepassen.

Documentenstroom terugdringen

‘De implementatie verliep zonder problemen. Kools: ’De consultant van TANS snapt hoe de transportwereld in elkaar zit. Hij heeft het pakket geïmplementeerd en vervolgens zijn wij per 1 januari 2014 zonder problemen live gegaan.’ Volgens Kools biedt TALIS diverse voordelen voor Segers Internationaal Transport: ‘We hebben nu een programma, waarin planning ritregistratie en facturatie gekoppeld zijn.

Doordat de laadopdrachten worden ingescand, hebben we ook de documentenstroom kunnen terugdringen. Deze hoeven niet meer handmatig te worden uitgezocht. Dat scheelt bergen papier en tijd en werkt een stuk efficiënter.’

Over Segers

Met gemiddeld zo’n 100 wagens per week naar alle uithoeken in Spanje en een eigen vestiging in Barcelona, is familiebedrijf Segers International Transport uit Oosterhout een specialist op het gebied van transporten van en naar Spanje. In samenwerking met Transport & Automotive Network Systems (TANS) uit Eindhoven, heeft het bedrijf in de afgelopen jaren een aantal flinke efficiencyslagen gemaakt.