G. Vlastuin Transport referentverhaal

Al 25 jaar tevreden klant bij TANS: "Onmogelijkheden zijn er bijna niet."

WHG_3136(1)

G. Vlastuin Transport

Wanneer je 25 jaar klant bent bij je automatiseringsleverancier, mag dat zeker gevierd worden. Dat gebeurde dus ook bij G. Vlastuin Transport in Ede. Daar werd een heerlijke taart bezorgd door de leverancier in kwestie: TANS, groot in automatisering voor transport en logistiek. Controller Henk Verhoef, de contactpersoon naar TANS, smulde daar met zijn collega’s lekker van. Hij werkt al jarenlang met veel plezier in TALIS, het beproefde transport management systeem van TANS: “Ja, ik durf me zeker een tevreden gebruiker te noemen.”

G. Vlastuin Transport bestaat sinds 1983. Oprichter Gijs Vlastuin startte met 1 auto en in het vervoer van bulkgoederen. Toen het bedrijf groeide en bleef groeien, verschoof het accent uiteindelijk naar speciaal transport: het vervoeren van ladingen met bijzondere maten, in de lengte, de breedte en de hoogte. Het wagenpark telt ondertussen ruim 25 vrachtwagens, die door grote delen van Europa rijden, maar ook gewoon in eigen land actief zijn. Daar komt een stevig logistiek proces bij kijken. “TALIS is onze backbone”, stelt Henk Verhoef. “Daar worden alle aanvragen voor transport in verwerkt. Zo ziet onze planning in een oogopslag welke ritten er moeten worden uitgevoerd.”

Onmisbaar

G. Vlastuin Transport beschikt naast de al genoemde vrachtwagens ook nog eens over zo’n 60 trailers en opleggers in allerlei soorten. “Dat is een puzzel, die we zonder dit systeem niet zouden kunnen maken. Daarbij is automatisering écht onmisbaar.” Verhoef roemt ook de koppeling van TALIS met de boordcomputers van Rietveld. “Zo kunnen we opdrachten naar de vrachtwagen verzenden en weet de chauffeur precies wat hij moet laden en waar hij vervolgens naartoe moet. Hierbij wordt hij ondersteund door onder meer navigatie en urenregistratie.” De chauffeurs zijn deels ook nog handmatig actief. Zij scannen de vrachtbrieven in de vrachtwagen. Deze worden dan direct in de service van TALIS ingevoerd en toegevoegd aan de opdracht. “Facturen worden vervolgens rechtstreeks vanuit het systeem verzonden, compleet met vrachtbrief en andere gewenste documenten.”

 

Helpdesk

Verhoef was toen hij bij G. Vlastuin Transport begon nog niet bekend met TANS, laat staan met TALIS. “Ik ben lang in de bouw werkzaam geweest. Dit systeem is specifiek ontwikkeld voor de transportsector, maar had ik eigenlijk snel onder de knie. TANS is ook niet alleen TALIS, maar maakt ook het combineren met andere partners mogelijk. Zo komen facturen die wij maken via het systeem, automatisch bij onze financiële administratie terecht.” Als er al eens behoefte is aan ondersteuning, wordt die snel en vakkundig geleverd. “Bij TANS kun je de helpdesk nog gewoon bellen. Dan word je altijd snel geholpen. Die helpdesk wordt bemand door eerstelijns consultants, die heel veel ervaring hebben. Komen die er niet uit, dan gaat de vraag naar de tweede lijn. Deze consultants gaan er dan nog eens uitgebreid voor zitten. Dat werkt hartstikke goed. Onze consultants Cor en Eelko hebben ons sowieso altijd goed en snel geholpen.”

 

De tevreden gebruiker is te spreken over de flexibiliteit die TANS met TALIS biedt: “Het systeem is zodanig opgebouwd dat alles mogelijk is. Het is zó flexibel. Onmogelijkheden zijn er bijna niet. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Daarnaast staat het gebruiksgemak als een paal boven water. Dat is ook cruciaal.” Op de vraag of hij nog iets veranderd zou willen zien in het systeem kan Verhoef eigenlijk maar één antwoord bedenken: “Dat de vrachtbrieven meer gedigitaliseerd kunnen worden, maar dat komt er nog wel van.”

Auteur: Ton de Kort