W. Scherpenzeel referentverhaal

Scherpenzeel Fourages maakt efficiency met behulp van TALIS TMS

 

Scherpenzeel

W. Scherpenzeel

‘De wens bestond om ons totale bedrijfsadministratieproces te automatiseren. Met behulp van TALIS lukt dit met één druk op de knop. Hierdoor kunnen we met minder uren dezelfde resultaten bereiken’, vertelt Teus Scherpenzeel.

 

 

Behoefte aan management info

Wim Scherpenzeel Senior, besloot in 1986 een IBM AT aan te schaffen, waarmee de kaartenbak bij Scherpenzeel verdween. Dit gedigitaliseerd en de eerste stap tot automatisering werd gezet. De behoefte aan managementinformatie bleef echter bestaan. Begin jaren ‘90 is de overstap gemaakt naar Q&A, een open database gerelateerd aan de bedrijfsadministratie waarmee ook de facturatie kon worden gedigitaliseerd. De koppeling tussen de administratie en de financiële gegevens was daarmee echter nog niet gelegd, waardoor gegevens in beide systemen (dubbel) moesten worden ingevoerd. Om een volgende efficiëntieslag te kunnen maken hebben zij destijds gekozen voor het financiële pakket van Multivers en is er in 2009 gekozen voor TALIS van TANS.

Flexibele software

Arie van Soolingen vertelt: ‘We hebben bewust niet gekozen voor software op maat, vanwege de starheid en kostprijs die dit met zich mee bracht. Onze bedrijfsvoering vraagt regelmatig om aanpassingen (door bijv. regelgeving vanuit de overheid) en dus om flexibele software die kan inspelen op deze dagelijkse veranderingen’. Tijdens de oriëntatiefase hebben wij van TANS de tijd en ruimte gekregen om te inventariseren of TALIS, het TMS van TANS, aan onze wensen voldeed en of deze bij ons bedrijf paste. Dat geeft aan dat TANS wil meedenken met ons bedrijf en -proces.

Persoonlijk maar professioneel

Ook de begeleiding die we hebben gekregen tijdens het implementatietraject was perfect. TANS biedt snelle service en goede ondersteuning. De langdurige relatie die we hebben opgebouwd staat voor vertrouwen en een prettige, warme en menselijke samenwerking. Wie je ook aan de lijn krijgt, het is altijd positief en gezellig terwijl er op hoog niveau wordt gewerkt.

Kennis en specialisatie

Het feit dat TANS juist in deze tijd met ons bedrijf, de markt en ontwikkelingen mee blijft denken, getuigt van professionaliteit en specialisme. Zo organiseren zij bijvoorbeeld deelmarktbijeenkomsten voor specifieke segmenten van transport en logistiek en verbeteren ze de software continue.

“TALIS is efficiënt in zijn gebruiksvorm en zeer gebruiksvriendelijk. Met dank aan TALIS kunnen wij met minder uren en handen dezelfde resultaten bereiken”, aldus Teus Scherpenzeel. “Als de liefde er eenmaal is, dan blijft deze”. “Ik zou TALIS zeker aanbevelen, anders doe je jezelf tekort!”.

Over Scherpenzeel

Scherpenzeel is sinds 1937 een echt familiebedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in een stipte levering van ruwvoer en bieden snijmaïs, diverse soorten hooi en kuilgras. Ook leveren zij verschillende soorten strooisels voor met name rundvee, geiten en paarden. Al deze producten worden geleverd in Nederland, maar ook regelmatig in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk.

Scherpenzeel streeft naar een integere, langdurige relatie met klanten en staat voor ‘samen de schouders eronder,’ no-nonsense en eerlijke handel. Inmiddels heeft de derde generatie in de persoon van Teus Scherpenzeel de leiding binnen het bedrijf. Klantgerichtheid, kwaliteit en vakbekwaamheid zijn in hun ogen en groot goed. Scherpenzeel is gecertificeerd GMP+.