Cursusaanbod

Cursussen

TANS organiseert regelmatig diverse cursussen voor TALIS gebruikers die net met TALIS zijn gestart of nog moeten starten. Maar ook voor gebruikers die al enige tijd met TALIS werken zijn cursussen beschikbaar om hun kennis uit te breiden. 

Bekijk hier het cursusoverzicht 2021.

Cursussen bij TANS hoofdkantoor én op locatie.

De cursussen worden gehouden in de cursusruimte bij TANS in Eindhoven en kunnen op verzoek ook bij u op locatie plaatsvinden. Naast het cursusaanbod dat staat beschreven is het ook mogelijk om met uw consultant een cursus op maat samen te stellen. 


De cursusdocenten zijn zelf consultant, hebben veel praktijkervaring en zijn in staat om naast de behandeling van het standaard cursusmateriaal ook in te spelen op praktijksituaties. Aan het einde van de cursus wordt aan de cursist een evaluatieformulier aangeboden dat tijdens de cursusdag ingevuld dient te worden.


KMO bedrijven kunnen gebruik maken van de KMO opleidingscheques. Het registratienummer van TANS bvba is DV.0232815.

 

Bekijk hier het cursusoverzicht van 2021.

Bekijk hier de agenda.

 

Cursus bij TANS
Cursus bij TANS

TALIS cursus Basis

Tijdens deze cursus leert u omgaan met de verschillende mogelijkheden van het programma TALIS en in beperkte mate met het programma FlexTools. Er wordt aandacht besteed aan Opstarten binnen TALIS, Gebruikersinstellingen, Menufuncties, Helpfuncties, Kolomeditors, Filters, Codetabellen, Rapporten, Mailen, Bonnen en (Flex)Grids. 

U krijgt uitleg over de Facturering en Opdrachten. In FlexTools maakt u kennis met grids en rapporten en leert u nieuwe gebruikers aan te maken.


Er is vooraf geen specifieke ervaring met TALIS of FlexTools benodigd.

Bekijk direct de agendamodule. 

of bekijk hier het cursusoverzicht 2021.

TALIS Factuurmethoden

Tarifering en facturatie kan bij logistieke bedrijven erg complex zijn. In deze cursus wordt uitleg gegeven over de module Factuurmethoden, waarbij ook wordt stilgestaan bij Tarieven, Staffels en Toeslagen. Ook raakt u vertrouwd met een aantal aanverwante programma’s zoals Opdrachten, Facturering, Stambestanden en Parameters. Aan het einde van de cursus bent u in staat om zelf Factuurmethoden samen te stellen. Ervaring met TALIS en met name Opdrachten, Factureringen en Toepassing van tarieven is van belang.

 

Bekijk direct de agendamodule. 

of bekijk hier het cursusoverzicht 2021. 

Cursus bij TANS
Cursus bij TANS

TALIS Ritplanning

Deze cursus is bedoeld voor gebruikers die met de Planningsmodule werken. Tijdens deze cursus behandelen we het gebruik van het Grafisch Planbord, Filtering, het samenstellen van Ritten met behulp van Opdrachten, Crossdocking, Omkoppelen en Depotplanning. Er wordt ook aandacht besteed aan de inrichting van de Planningsmodule. U leert ook hoe u een rit kunt uitbesteden, dat kunt bevestigen per mail en om te gaan met vaste planeenheden. Ook komt xRoute ter sprake; met deze optie kunt u ondermeer de ritduur en afstand berekenen en weergeven op de kaart. Deze resultaten kunnen vervolgens weer gebruikt worden voor het berekenen van het ritresultaat. Ervaring met TALIS is vereist.

Bekijk direct de agendamodule. 

of bekijk hier het cursusoverzicht 2021.

TALIS FlexTools

FlexTools zijn hulpmiddelen om TALIS in te richten. Tijdens deze cursus leert u als Systeembeheerder of Applicatiebeheerder de database beter in te richten op uw specifieke bedrijfssituatie, waardoor de “gewone” gebruikers eenvoudiger en sneller kunnen werken met TALIS. Er zijn zes FlexTools die tijdens de cursus worden behandeld; FlexBase, FlexForms, FlexGrids, FlexCalc, FlexReports en FlexUsers. De opgedane kennis wordt toegepast in TALIS in onder andere de stambestanden zoals Codelijsten en Codetabellen maar ook in de Opdrachtenadministratie. Ervaring met TALIS is vereist, ervaring met FlexTools is welkom.  
 

Bekijk direct de agendamodule. 

of bekijk hier het cursusoverzicht 2021. 

Cursus bij TANS

TALIS cursus Factuurmethoden

TALIS cursus Factuurmethoden 

 

Start: 17-06-2021

Tarifering en facturatie kan bij logistieke bedrijven erg complex zijn. In deze cursus wordt uitleg gegeven over de module Factuurmethoden, waarbij ook wordt stilgestaan bij Tarieven, Staffels en Toeslagen. Ook raakt u vertrouwd met een aantal aanverwante programma’s zoals Opdrachten, Facturering, Stambestanden en Parameters. Aan het einde van de cursus bent u in staat om zelf Factuurmethoden samen te stellen. Ervaring met TALIS en met name Opdrachten, Factureringen en Toepassing van tarieven is van belang.

 

Locatie: TANS Eindhoven
Tijd: 9.00 - 15.00 uur
Prijs: € 295,- (p.p. exclusief btw). Voor een 2e persoon van uw bedrijf die gelijktijdig aan deze cursus deelneemt, geldt een korting van 50%.
Lunch: inclusief

 

WIJ HOUDEN ONS AAN DE RICHTLIJNEN VAN HET RIVM.

Workshop CRM

Vanwege de veranderende rol en bijbehorende taken van gebruikers van informatiesystemen is deze workshop bedoeld om opdrachten en de daarbij behorende informatiestromen niet vanuit een opdracht maar vanuit een opdrachtgever (Relatie) te benaderen. In de CRM Module van TALIS kunnen meerdere activiteiten en contactpersonen aan een relatie gekoppeld worden. Er wordt gekeken naar het gebruik van TALIS in combinatie met MS Outlook en MS Word, maar ook naar de mogelijkheden die Business Intelligence tools zoals Qliksense bieden. Uiteraard kan uit TALIS zelf ook al benodigde informatie gehaald worden met behulp van de FlexReports en FlexGrids.

De workshop duurt 3 uur en de kosten bedragen slechts € 50,00 per deelnemer.

 

crm.jpg

KMO bedrijven kunnen gebruik maken van de KMO opleidingscheques. Het registratienummer van TANS bvba is DV.0232815.

Voor het stappenplan van de portefeuille klik hier