Cursusaanbod

Cursussen

TANS organiseert regelmatig diverse cursussen voor TALIS gebruikers die net met TALIS zijn gestart of nog moeten starten. Maar ook voor gebruikers die al enige tijd met TALIS werken zijn cursussen beschikbaar om hun kennis uit te breiden. 

Bekijk hier het cursusoverzicht 

 

Zijn er geen vrije plaatsen meer? Neem dan telefonisch contact met ons op en wellicht kunnen we de cursus eenmalig uitbreiden.

Cursussen bij TANS hoofdkantoor én op locatie.

De cursussen worden gehouden in de cursusruimte bij TANS in Eindhoven en kunnen op verzoek ook bij u op locatie plaatsvinden. Naast het cursusaanbod dat staat beschreven is het ook mogelijk om met uw consultant een cursus op maat samen te stellen. 


De cursusdocenten zijn zelf consultant, hebben veel praktijkervaring en zijn in staat om naast de behandeling van het standaard cursusmateriaal ook in te spelen op praktijksituaties. Aan het einde van de cursus wordt aan de cursist een evaluatieformulier aangeboden dat tijdens de cursusdag ingevuld dient te worden.


Bekijk hier de agenda.

 

Afbeelding van WhatsApp op 2023-12-12 om 11.36.56_cb06be08
Afbeelding van WhatsApp op 2023-12-12 om 11.36.56_cb06be08

TALIS cursus Basis

Tijdens deze cursus leert u omgaan met de verschillende mogelijkheden van het programma TALIS en in beperkte mate met het programma FlexTools. Er wordt aandacht besteed aan Opstarten binnen TALIS, Gebruikersinstellingen, Menufuncties, Helpfuncties, Kolomeditors, Filters, Codetabellen, Rapporten, Mailen, Bonnen en (Flex)Grids. 

U krijgt uitleg over de Facturering en Opdrachten. In FlexTools maakt u kennis met grids en rapporten en leert u nieuwe gebruikers aan te maken.


Er is vooraf geen specifieke ervaring met TALIS of FlexTools benodigd.

Bekijk hier de agenda. 

 

TALIS Factuurmethoden

Tarifering en facturatie kan bij logistieke bedrijven erg complex zijn. In deze cursus wordt uitleg gegeven over de module Factuurmethoden, waarbij ook wordt stilgestaan bij Tarieven, Staffels en Toeslagen. Ook raakt u vertrouwd met een aantal aanverwante programma’s zoals Opdrachten, Facturering, Stambestanden en Parameters. Aan het einde van de cursus bent u in staat om zelf Factuurmethoden samen te stellen. Ervaring met TALIS en met name Opdrachten, Factureringen en Toepassing van tarieven is van belang.

Bekijk hier de agenda.

 

Afbeelding van WhatsApp op 2023-12-12 om 11.36.56_cb06be08
Afbeelding van WhatsApp op 2023-12-12 om 11.36.56_cb06be08

TALIS Ritplanning

Deze cursus is bedoeld voor gebruikers die met de Planningsmodule werken. Tijdens deze cursus behandelen we het gebruik van het Grafisch Planbord, Filtering, het samenstellen van Ritten met behulp van Opdrachten, Crossdocking, Omkoppelen en Depotplanning. Er wordt ook aandacht besteed aan de inrichting van de Planningsmodule. U leert ook hoe u een rit kunt uitbesteden, dat kunt bevestigen per mail en om te gaan met vaste planeenheden. Ook komt xRoute ter sprake; met deze optie kunt u ondermeer de ritduur en afstand berekenen en weergeven op de kaart. Deze resultaten kunnen vervolgens weer gebruikt worden voor het berekenen van het ritresultaat. Ervaring met TALIS is vereist.

Bekijk hier de agenda.

Gratis webinar FlexTools basis.

Vanaf 2023 worden een aantal FlexTools gratis meegeleverd met TALIS. Het betreft hier:

  • FlexUsers, waarmee u gebruikers en autorisaties kunt aanmaken
  • FlexGrids om zelf de inhoud van rasters (Grids) samen te stellen
  • FlexForms waarmee u zelf de invoerschermen kunt inrichten
  • FlexReports om zelf rapporten samen te stellen

Om u op weg te helpen en te inspireren worden er gratis Webinars gehouden. Tijdens de 30 minuten durende sessie worden de basis FlexTools globaal behandeld. Heeft u behoeft aan meer uitleg dan kunt u de cursus FlexTools volgen bij TANS.

Naast de basis FlexTools zijn er 2 geavanceerde FlexTools verkrijgbaar, FlexBase waarmee u velden kunt toevoegen aan de database van TALIS en FlexCalc om berekeningen te kunnen maken.

Knipsel(1)

TALIS FlexTools

FlexTools zijn hulpmiddelen om TALIS in te richten. Tijdens deze cursus leert u als Systeembeheerder of Applicatiebeheerder de database beter in te richten op uw specifieke bedrijfssituatie, waardoor de “gewone” gebruikers eenvoudiger en sneller kunnen werken met TALIS. Er zijn zes FlexTools die tijdens de cursus worden behandeld; FlexBase, FlexForms, FlexGrids, FlexCalc, FlexReports en FlexUsers. De opgedane kennis wordt toegepast in TALIS in onder andere de stambestanden zoals Codelijsten en Codetabellen maar ook in de Opdrachtenadministratie. Ervaring met TALIS is vereist, ervaring met FlexTools is welkom.  
 

Bekijk hier de agenda.

 

Belangrijke downloads

KMO bedrijven kunnen gebruik maken van de KMO opleidingscheques. Het registratienummer van TANS bvba is DV.0232815.

Voor het stappenplan van de portefeuille klik hier