SVB referentverhaal

“Met TALIS TMS kunnen we onze werkzaamheden met halve bezetting aan.”

SVB

SVB referentverhaal

‘Met de groei van de organisatie groeide ook de behoefte aan informatie. De wens tot het automatiseren van ons bedrijfsproces ontstond en in 1995 kozen we voor TALIS van TANS. Daardoor kunnen we onze werkzaamheden met halve bezetting aan’, aldus André Spruyt, mede-eigenaar van SVB Transportgroep B.V.

Historie

SVB Transport B.V. is in 2000 ontstaan uit Transportbedrijf Spruyt & de Bloois BV, destijds actief in groente- en fruitvervoer vanaf regionale telers naar diverse groenteveilingen.

 ‘Met de groei van het bedrijf groeide ook de behoefte aan informatie, waardoor de wens tot automatiseren van ons bedrijfsproces ontstond’, vertelt André Spruyt, een van de eigenaren van SVB Transport B.V.

‘In eerste instantie kozen Transportbedrijf Spruyt & de Bloois voor een ander automatiseringsbedrijf, maar later bleek dat die weinig affiniteit met transport hadden. Door een tip van een collega vervoerder werden we op TALIS, het TMS van TANS gewezen. Dat was rond 1995’, meent André zich te herinneren.

Over SVB Transportgroep

SVB Transport B.V. is specialist in het geconditioneerd vervoer van groenten & fruit en gerelateerde producten in Nederland (zowel Groupage als complete ladingen). In twintig jaar zijn zij uitgegroeid tot een van de professionele vervoerders in de glastuinbouw. Ook biedt SVB Transport koeriersdiensten. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetbaar. SVB Koerier beschikt over 40 voertuigen.

“Het fijne van het pakket is dat het modulair is opgebouwd, waardoor je kunt gebruiken wat je nodig hebt.”

Stijging van de arbeidsproductiviteit

SVB Transport B.V. is klein begonnen met automatisering en heeft stapsgewijs steeds meer verbeterd en vernieuwd. Zo zijn ze gestart met de TALIS modules Facturering, Prijsstaffels & Prijsafspraken en Factuurmethoden, gevolgd door een koppeling met Unit4 Multivers (het financieel pakket waarvan TANS dealer is). Daarna volgden TALIS Opdrachten- administratie, Opdrachtbonnen, Ritplanning, Urenadministratie, CRM, Ritbonnen en tot slot de koppeling met de boordcomputers van CarCube.

Opdrachten komen nu binnen en worden automatisch door de klant in TALIS ingebracht. De opdracht krijgt daarbij een uniek dossiernummer, wordt vervolgens gepland en wordt automatisch met behulp van TALIX taak naar de boordcomputer van de chauffeur gestuurd.

 

Nadat de chauffeur zijn rit heeft gereden, worden de boordcomputergegevens teruggekoppeld naar TALIS TMS en is er de mogelijkheid tot het aanpassen, of corrigeren van de gegevens. De klant wordt via een e-mail automatisch op de hoogte gesteld van de status van de opdracht.

De vrachtdocumenten kunnen worden gecontroleerd en de facturen worden automatisch gegenereerd en naar de klant gestuurd. Tot slot worden de facturen doorgeboekt naar Multivers (het boekhoud- programma van Unit4.

Het enige onderdeel van dit proces dat nog handmatig wordt gedaan is het plannen en controleren, de rest verloopt automatisch via TALIS/TALIX.

Winst

Als we ons bedrijfsproces niet hadden geautomatiseerd, zouden we nu een kantoor moeten hebben met minimaal 8 mensen, terwijl we het nu met 4 personen af kunnen. Ook is de kans op fouten afgenomen. André: ‘Ruim 85% van ons verwachtingspatroon is met de implementatie vervuld!

Samenwerking

De samenwerking met TANS verloopt helder en concreet. TANS biedt ons steeds weer mogelijkheden om onze klanten goed en accuraat te informeren en bedienen. Daarbij komt nog dat ze altijd op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de markt en goed weten in te spelen op de problemen waar wij tegenaan lopen. Vooral het gemak van hulp op afstand noemt André als een pluspunt van TANS.

Toekomst

André voorziet een sterk groeiende rol van automatisering in de dagelijkse bedrijfsvoering. ‘Klanten en ontvangers hebben steeds eenvoudiger en sneller toegang tot informatie evenals de voortgang van hun transport’.