Van der Mark Transport en TANS optimaliseren facturering met TALIS 'De tijdwinst is enorm'

 

OUD-BEIJERLAND / EINDHOVEN – Van der Mark Transport uit Oud-Beijerland en softwareleverancier TANS uit Eindhoven weten elkaar goed te vinden, bij het maximaliseren van de efficiëntie binnen het factureringsproces. Het softwarepakket TALIS, ontwikkeld door TANS in Eindhoven, bewijst zich hierbij als een belangrijke schakel. Key user Kevin Vermaat deelt zijn inzichten over de voordelen die TALIS heeft opgeleverd voor Van der Mark Transport.

 

Volgens Kevin heeft de recente implementatie van TALIS bij Van der Mark Transport aanzienlijke voordelen opgeleverd: “Samenwerken met TANS heeft ons de mogelijkheid geboden om onze facturering te stroomlijnen en te verbeteren.” Voorheen werd dit handmatig uitgevoerd, wat leidde tot inefficiënties en stapels papierwerk. De overgang naar TALIS heeft deze problemen opgelost en efficiëntiewinst gebracht. Overigens werkt Van der Mark Transport al sinds 1993 met het softwarepakket voor de rittenplanning.

Cursussen

Vermaat benadrukt het belang van de trainingen die hij heeft gevolgd: “Nog in dezelfde maand van mijn indiensttreding volgde ik bij TANS de basiscursus TALIS – hoe werkt het systeem – en enkele maanden later kreeg ik ook de cursus Factuurmethode.” Deze eendaagse opleidingen hebben hem in staat gesteld om het maximale uit het systeem te halen en vrijwel alle aspecten van het factureringsproces te automatiseren. Deze cursus was bij Van der Mark Transport, waarvoor TANS-trainer Elly naar Oud-Beijerland is gekomen. “Dat ging heel goed, het was een één-op-één training waarbij er voldoende gelegenheid was voor het stellen van vragen. Aan het eind van de dag was ik weer helemaal bij”, zo blikt hij terug. Het resultaat is een gestroomlijnde workflow waarbij elk uniek transport automatisch wordt getarifeerd.

Van één week naar één dag

De tijdsbesparing in de facturatie door TALIS is opmerkelijk, merkt Vermaat op: “We factureren wekelijks, en met het handmatig sorteren en uitzoeken waren mijn voorgangers de hele week bezig. Dat werk kunnen we dankzij TALIS nu in één dag afhandelen.” Door deze tijdwinst  kan één persoon nu het werk verrichten dat voorheen door drie medewerkers in beslag werd genomen. Dit heeft niet alleen geleid tot efficiëntieverbeteringen, maar ook tot een aanzienlijke vermindering van foutmarges, benadrukt hij.

Kansen voor warehousing

De klant-leverancier relatie tussen Van der Mark Transport en TANS blijft zich verder ontwikkelen, en Kevin Vermaat ziet kansen voor verdere optimalisatie. Zoals de mogelijkheden voor een verdere integratie van TALIS bij de warehousing, met name op het gebied van online voorraad- en transportbeheer. “Het zou mooi zijn als TANS dit verder uitbouwt in het TALIS-pakket”, aldus Vermaat. Deze vooruitzichten bieden zowel Van der Mark Transport als TANS de uitdaging om de samenwerking voortdurend te verbeteren en te blijven voldoen aan de behoeften van de logistieke sector.

Nieuws van TANS
22 januari 2024 +/- 10 minuten leestijd