Naast de nieuwe functionaliteiten die reeds zijn toegevoegd gaan we TALIS nog verder verbeteren. De basis hiervoor blijven de diverse ideeën die jullie, onze klanten, in de afgelopen jaren hebben aangedragen. Een voorbeeld hiervan is het verbergen van de weekenden op het planbord, maar er is meer.

 

Momenteel bestaat een opdracht in TALIS uit drie niveaus, namelijk een Opdrachtkop, Opdrachtactiviteit en Opdrachtwerkzaamheid. Dit laatste niveau is voor het registreren van de goederendetails. Om de invoer hiervan te vereenvoudigen en om klantspecifieke inrichtingen generieker te kunnen maken, kan er binnenkort een extra tabblad op de Opdrachtactiviteit toegevoegd worden. Op dit tabblad kunnen dan de goederendetails ingevuld worden.

Ook het verbergen van de weekenddagen in de ritplanning staat voor begin dit jaar op de planning. Dit maakt het makkelijker als op vrijdag voor maandag gepland moet worden. Ook het verbergen van feestdagen wordt dan mogelijk. Hieronder is al een voorbeeld van hoe dit eruit komt te zien.

Ten slotte zijn we bezig met het omzetten van het coördinaten-formaat van het ouderwetse Mercator naar het gangbare WGS48, waar bijvoorbeeld Google Maps ook gebruik van maakt. Tevens gaat de voorcalculatorische CO2-berekening in TALIS dan uitgevoerd worden via de nieuwe ISO14083-norm.

 

Kortom, veel zaken waar we de komende periode mee aan de slag gaan. Via onze releasenotes houden wij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen TALIS.

Nieuws over TALIS
15 maart 2024 +/- 5 minuten leestijd