TALIS is het onmisbare hart van Kuijf Logistics

Familiebedrijf Kuijf Logistics bestaat al sinds 1952. Begonnen als vervoerder van melkbussen en inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke logistieke speler in bouwmaterialen- en werkzaamheden. Met 60 medewerkers, grotendeels chauffeurs, rijden er iedere werkdag zo’n 50 vrachtwagens van Kuijf Logistics rond. Sinds 2006 gebruiken ze de software van TANS. En dat is tot de dag van vandaag onmisbaar. Waarom? Dat vertelt Maarten Kuijf, General manager bij Kuijf Logistics.

“In het bedrijf houd ik me met name bezig met relatiebeheer en procesverbeteringen. We hebben vrachtwagens met laad- en losmiddelen. Dus we lossen zelf materialen op bouwplaatsen. Daarnaast hebben we een warehouse, waarin we onder andere cross-docking verzorgen. We halen spullen op bij plek A, slaan deze op in het warehouse en brengen deze vervolgens zo efficiënt mogelijk naar de klanten. 

Om dit in goede banen te leiden, gebruiken we al sinds 2006 de TALIS-software van TANS voor het registreren van opdrachten, planning en facturatie. Een stap later zijn we de opdrachten ook gaan communiceren met de boordcomputer die we destijds kregen. Inmiddels draait het hele operationele proces van ons transportbedrijf via TALIS. 

Het voordeel is dat we zo enorm efficiënt kunnen werken. Wij kunnen heel makkelijk opdrachten naar de chauffeur sturen. Hij kan in de app zien wat hij moet doen. Vervolgens stuurt hij de aflevergegevens terug, die wij kunnen delen met de klant. Denk aan de naam van de ontvanger, een digitale handtekening, coördinaten van de afleverplek en een foto van de verzending zoals deze is afgeleverd. De klant kan de complete realisatiegegevens zien. Dit gaat allemaal automatisch dankzij de koppeling van TALIS met onze boordcomputer. Dat is echt een efficiëntie- en kwaliteitsslag. Bovendien kunnen we zo de dienstverlening en service naar onze klanten optimaliseren. Het mooie is, dat TANS openstaat voor feedback. Als onze klanten meer wensen hebben, kan TANS dat inbouwen. 

De samenwerking met TANS is prettig. De consultants zijn technisch goed onderlegd en begrijpen precies hoe onze business werkt. Hierdoor kunnen zij meedenken in oplossingen, dat is heel fijn. Ze komen zelf ook proactief met technische en functionele verbeteringen. We zijn nu ook samen bezig met de implementatie van een nieuw product, IMPACT. We worden betrokken bij de ontwikkeling, dat vind ik mooi. Deze module gaat het leven van onze planners een stuk makkelijker maken. Wij hebben namelijk veel vervoersbewegingen op een dag. IMPACT maakt al deze bewegingen per dag visueel zichtbaar op een kaart, alle routes en stops. Hierdoor zien planners veel sneller of er een optimalisatie mogelijk is in de planning. Bijvoorbeeld als routes elkaar kruisen of als er twee vrachtwagens in dezelfde plaats komen.

Daarnaast heeft IMPACT een signaleringsfunctie. Wij hebben te maken met veel verschillende type opdrachten, waarbij we de juiste vrachtwagen moeten inzetten. IMPACT signaleert mogelijke planfouten en vraagt dan ‘weet je zeker dat je deze opdracht met dit voertuig wilt uitvoeren?’ Planners kunnen er dus op vertrouwen dat het systeem hen helpt. Gelukkig kan het systeem niets blokkeren, wij blijven zelf in control. Na de zomervakantie hopen we deze software intern uit te rollen. Bij de implementatie krijgen we ondersteuning van TANS. 

Kortom, wij zijn erg tevreden over TANS en de software. Het is een fijn bedrijf met goede mensen. Ik zou iedere collega die efficiënter wil werken adviseren om eens met TANS te gaan praten!”

Nieuws van TANS
28 mei 2024 +/- 10 minuten leestijd