IMPACT – plan it, play it


De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het uitbreiden van de functionaliteiten in IMPACT zodat we een steeds vollediger product kunnen leveren. Er is veel aandacht besteed aan de koppelingen met TALIS en andere externe systemen via de OTM5-standaard. Natuurlijk is er ook nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de Ritplanning in IMPACT zoals automatische routeberekening, ritoptimalisatie, opbrengst- en kostenberekening en het berekenen van de emissie op basis van de nieuwe ISO-14083 standaard.

De koppeling met TALIS is uitgebreid met standaard en stabiele terugkoppeling van de IMPACT data naar TALIS. Denk hierbij aan opdrachtaanpassingen in IMPACT, maar ook de geplande ritten ten behoeve van de facturatie in TALIS.

De OTM5 koppelingen zijn op zowel Opdracht- als Ritniveau uitgebreid voor communicatie met onder andere verschillende boordcomputers. Meer informatie over de OTM5-standaard is te vinden op https://www.opentripmodel.org/. Dankzij het gebruik van deze standaard kunnen wij snel nieuwe partijen aansluiten die ook OTM5 ondersteunen omdat we allemaal dezelfde taal spreken!

Binnen IMPACT is de meeste aandacht gegaan naar het verbeteren van de automatische werking van de applicatie. De functionaliteiten binnen de configuratie zijn uitgebreid met extra filteropties en voorwaarden waardoor de automatische acties door het systeem specifieker ingericht kunnen worden en consistenter werken. Verder is er gekeken naar berekeningen die door het systeem gedaan worden om de gebruiker te helpen met het maken van keuzes in de planning.

Details over de afgelopen en toekomstige IMPACT versies zijn te vinden in de release notes!

Nieuws over IMPACT
10 juli 2023 +/- 2 minuten leestijd