Wie ben je en waar kom jij vandaan?

“Ik ben Rick Brants en kom uit Wijchen. Sinds een jaar of tien woon ik in Eindhoven. Elf jaar geleden ben ik ICT en software engineering gaan studeren en sinds acht jaar werk ik voor TANS als software engineer. Eerst tijdens mijn studie, daarna full time. Sinds een jaar werk ik ook als product manager van het IMPACT-team.”

Hoe ziet jouw dag eruit?

“Mijn werkdag start om half negen. Ik pak de agenda erbij en kijk wat ik die dag heb staan. Vaak behoorlijk wat meetings, 25-30 % van mijn tijd. We beginnen elke dag om 9 uur met een stand-up waarbij we in 10-15 minuten bespreken wat we gedaan hebben en wat we vandaag gaan doen. Zo kunnen we snel schakelen en bijsturen.
Mijn tijd bestaat voor 50% uit ontwikkelen en onderhouden van de IMPACT-code. De andere 50 % bestaat uit meetings, sprints voorbereiden en contact met klanten. Ik ben binnen het bedrijf aanspreekpunt voor alle vragen rondom IMPACT.”

Schrijf jij zelf ook code?

“Ja. Zeker in de vakantieperiode schrijf ik wat meer code. IMPACT hebben we gebouwd in een andere omgeving met de nieuwste technieken. We zijn nu pas begonnen met één module: ritplanning. Dat gaan we nog verder uitbouwen.
IMPACT is innovatief, maar ook interactiever en visueel ziet het er mooi uit. ‘Plan it Play it’ is een speelse manier van ritten plannen. Op diezelfde speelse manier is er een nieuw logo uitgekomen. Het TANS- en TALIS-logo is omgezet naar hetzelfde font.”

Wat maakt jou enthousiast?

“De rol die ik nu heb vind ik geweldig. Als ik op het stuk van productmanager inzoom dan vind ik het leukste om van alle kanten te kijken wat de wensen zijn, zowel intern als extern. En om daarin de juiste balans vinden. Als ik op code schrijven inzoom: het leukst vind ik het ontwikkelen in de frontend, UI (User Interface). Kort gezegd: als de gebruiker op het knopje drukt dat er dan allerlei dingen gaan draaien. Dan kan ik me inleven in de klant.”

Wat maakt jouw baan uitdagend?

“Het balanceren met alle wensen. Bij deze rol hoort veel verantwoordelijkheid. Knopen doorhakken. Soms moeten zeggen tegen klanten dat iets niet kan. En soms tegen onze ontwikkelaars moeten zeggen dat iets niet kan, omdat de wens van de klant voorrang heeft. En je moet ook ruimte geven voor creativiteit. Als onze ontwikkelaars iets willen maken dat op korte termijn niet relevant is voor de klant, maar wel op de langere termijn bijvoorbeeld.”

Waar ben je het meest trots op?

“IMPACT! Ik ben trots op hoe het er nu voor staat. We zijn er al jaren mee bezig. Nu is het een volwaardig product dat we kunnen releasen en verder uitbouwen. We hebben al een aantal klanten binnen die het afnemen. Vanuit mijn nieuwe rol heb ik de laatste stap naar de release kunnen zetten.”

Nieuws van TANS
03 augustus 2023 +/- 2 minuten leestijd