Logistieke processen efficiënter, gestroomlijnder en overzichtelijker maken. Dat is wat Data2Track belooft én levert aan logistieke bedrijven. Met een innovatieve boordcomputer bieden zij de ideale assistent voor iedere chauffeur. En als deze dan ook nog automatisch communiceert met het Transport Management Systeem (TMS), kun je klanten maximaal bedienen. Niet voor niets werken Tans en Data2Track al 14 jaar samen. Rob Bouwer, directeur Data2Track, vertelt er meer over.

“Ik ben eindverantwoordelijk bij Data2Track en werk al jaren samen met Tans. Wij leveren boordcomputeroplossingen voor de transportsector, met name in Nederland. Binnenkort hopen we dat ook meer in het buitenland te kunnen doen. Als een chauffeur in zijn vrachtwagen stapt, meldt hij zich aan op onze app. Vervolgens ontvangt hij alle opdrachten op de boordcomputer, vanuit een TMS. Hiervoor bouwen we een koppeling, bijvoorbeeld met TALIS van Tans. De chauffeur handelt de opdrachten af en deze data schiet automatisch terug naar het managementsysteem. Zo kun je klanten concreet op de hoogte houden over hoe laat een levering wordt bezorgd en wie er heeft getekend bij het in ontvangst nemen.

Tans is één van onze grootste partners die we hierin hebben. Op dit moment maken 40 verschillende bedrijven gebruik van de koppeling tussen onze boordcomputerapp voor chauffeurs en het TALIS-TMS voor kantoormedewerkers. Zowel Tans als wij werken onafhankelijk. Zo werken wij samen met alle softwareleveranciers in Nederland, en werkt Tans samen met alle boordcomputerapps. Toch zoeken we elkaar vaak op. Onze samenwerking is heel soepel. We werken met een standaard stappenplan, waardoor we de koppeling snel kunnen bouwen. Zo kunnen we binnen 10 tot 12 weken up and running zijn. Vanuit de markt wordt ons vaak om advies gevraagd over welk TMS het beste bij een bedrijf past. We noemen dan verschillende namen en daar zit Tans vrijwel altijd bij. 

Tans is voor ons dus een betrouwbare partner. De lijnen zijn kort en helder, de afspraken zijn duidelijk. Onze developers en hun consultants kennen én begrijpen elkaar heel goed. We vallen klanten niet lastig met IT-vragen die we onderling zelf kunnen oplossen. Zo ontzorgen we klanten volledig. Ook op productgebied timmert Tans aan de weg. Op dit moment zijn ze druk bezig met de lancering van IMPACT. Ook wij testen mee met onze boordcomputer. Het is een waardevolle vernieuwingsslag die Tans hiermee gaat maken. Mooi om te zien dat ze inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. 

Kortom, de koppeling tussen onze boordcomputer en Talis biedt veel voordelen voor bedrijven. Meer efficiency, minder handelingen, minder papierwerk, beter overzicht en meer grip op wat in het veld gebeurt. Een transportbedrijf met 50 auto’s en 20 opdrachten per auto verwerkt 1.000 opdrachten per dag. Als je dan ziet dat een chauffeur achterloopt op planning, haal je wat afhaalopdrachten bij diegene weg en stuur je die naar een collega. Daarnaast ontvangen klanten specifiekere tijden over wanneer de levering komt, net zoals we als consument gewend zijn. De samenwerking die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd met diverse mensen binnen de Tans groep voor het realiseren van een soepele koppeling is heel waardevol.”

Nieuws van TANS
17 juni 2024 +/- 5 minuten minuten leestijd