Als Business Consultant iedere dag een nieuw uitdagend vraagstuk!

Written by: Tans

TANS is op zoek naar een Business Consultant om het team van medewerkers te versterken. Om een goed beeld te geven van wat deze functie inhoudt, hebben we een aantal van onze consultants gevraagd hoe zij hun job dagelijks ervaren.

Als Business Consultant iedere dag een nieuw uitdagend vraagstuk!

Jesper van Rossum (sinds augustus 2014 werkzaam bij TANS) vertelt; ‘Als Business Consultant bij TANS implementeer je ons veelzijdige TMS pakket bij een grote diversiteit aan klanten in de transport sector. Dit geeft je de mogelijkheid om in veel interessante keukens te kijken, veel leuke contacten op te doen en iedere dag andere en nieuwe uitdagende vraagstukken op te pakken en op te lossen’.


Zijn collega, Rudy van Weegberg (sinds maart 2015 werkzaam bij TANS) vult dit aan: ‘Als Business Consultant ben je verantwoordelijk voor (her)implementaties en telt de tevredenheid van de klant over de werking van de geleverde oplossing(en). Ook is communicatie met de klant en je collega’s daarover van belang. De werkzaamheden bestaan uit twee taken, namelijk de helpdesk en het stuk consultancy, bij de klant of op kantoor in Eindhoven. De Business Consultant heeft vaste klanten en zorgt als projectleider voor een juiste en accurate afhandeling van uit te voeren opdrachten en de vastlegging daarvan. Ook heb je als Business Consultant contact met de afdeling Sales over de opdrachten en wensen van je vaste klanten, en met de afdeling Research & Development over de software’.


Werken in de transportsector is dynamisch en innovatief

Op de vraag wat beiden mannen zo aantrekt in deze functie: Rudy; ‘Ieder dag is anders. Je hebt contact met diverse partijen, zowel intern als extern. De ene dag ben je op kantoor en de andere dag zit je weer bij een klant’.


‘De afwisseling maakt het uitdagend; omdat je iedere dag met andere dingen bezig bent’, vertelt Jesper. ‘De transportsector is dynamisch en innovatief. Ook kom je bij veel verschillende klanten, waarmee je vaak een leuk contact opbouwt. Zo heb je naast de “prettige en gemoedelijke familie TANS” nog een breed netwerk van directe contacten om je heen’


Een Business Consultant is leergierig, analytisch, zelfstandig en flexibel

Op de vraag over welke eigenschappen een Business Consultant van TANS dient te beschikken: ‘Flexibel; snelle denker; zelfstarter (initiatiefrijk en zelfstandig)’. Maar ook het analytisch vermogen is van belang: ‘De wensen van een klant kunnen vertalen in bruikbare oplossingen en het tevens kunnen achterhalen van de oorzaak van een probleem’. Daarnaast worden ook doel- en resultaatgericht als eigenschappen benoemd: ‘Ben duidelijk naar alle partijen wat ze kunnen verwachten’. Tot slot wordt leergierig als eigenschap geopperd: ‘Hij of zij dient zichzelf te willen ontwikkelen en gaat op zoek naar vernieuwing.


Waarom jij aan de slag wilt bij TANS!

Jesper: ‘TANS is een fijne organisatie om te werken om zijn persoonlijke sfeer, korte lijnen en je kan echt iets bijdragen; ideeën worden gehoord. Ook de collega’s zijn erg leuk, waarmee je goed kunt sparren om uitdagingen op te lossen maar ook gezellig een persoonlijk babbeltje kan maken. Daarnaast is ook de klantschare divers waardoor ook je in een afwisselende omgeving werkzaam bent’.

Rudy: ‘Het samenwerken met de collega’s voelt familiair; “gezamenlijk de schouders eronder”. Vanwege de Familie cultuur is er een plezierige werkomgeving met veel loyaliteit en een grote betrokkenheid. Er wordt veel tijd besteed aan het ontwikkelen van medewerkers, de participatie, de onderlinge samenwerking. Omdat de lijntjes kort zijn is de organisatie flexibel en klantgericht’.


Word jij onze nieuwe Business Consultant?

Herken jij jezelf en is je interesse gewekt? Lees meer over de openstaande vacature

Twitter