Software Engineer bij TANS: Vithursan Mohan

Written by: Tans

Vorige maand zoomden we in op het beroep Business Consultant, deze maand spreken we één van onze medewerkers van de afdeling Research en Development: Vithursan Mohan over zijn functie, Software Engineer bij TANS.

Software Engineer bij TANS

 

We vroegen Vithursan wat zijn functie als Software Engineer bij TANS concreet inhoud. Vithursan: 'Ik werk  aan de nieuwe planningstool IMPACT. Mijn werk richt zich vooral op de back-end (het gedeelte van de toepassing dat niet zichtbaar is voor de gebruiker) van IMPACT en de IMPACT-App (Prototype). Als Software Engineer ben ik verantwoordelijk voor verschillende aspecten van software ontwikkeling, zoals analyse, ontwerp en implementatie'.


Op de vraag wat hem zo trekt aan dit beroep antwoordt hij: 'Ik vind het leuk om met computers te werken, zowel hard- als software. Software Engineering is een beroep waarbij je met beide vormen aan de gang kunt. Het is een beroep waarbij je elke dag een nieuwe ‘puzzel’ voor je hebt om op te lossen'.


Vithursan kreeg na zijn afstuderen de kans om bij een groot internationaal IT-bedrijf te starten, maar koos toch voor TANS. 'Ik heb mijn afstudeerstage bij een groot internationaal IT-bedrijf uitgevoerd om te ervaren hoe het is om bij een groot IT-bedrijf als Software Engineer te werken. In het bedrijf worden verschillende aspecten van Software Engineering gedelegeerd aan verschillende teams: Product Owners zijn verantwoordelijk voor requirements, Software Architecten ontwerpen software op high- en low-level, Developers ontwikkelen de software en tenslotte zijn de System Engineers verantwoordelijk voor software deployment.
 

Bij TANS heb ik de mogelijkheid om al deze aspecten als Software Engineer uit te voeren, waardoor mijn werk niet eentonig zal worden en elke dag een nieuwe uitdaging zal hebben.


Iteratief ontwikkelen van software


Vithursan: 'De afdeling R&D werkt op een Agile manier, in sprints van 2 weken. Een sprint is een vaste periode waarin specifieke functionaliteiten (requirements) moeten worden gerealiseerd. Deze requirements worden vastgesteld aan hand van gesprekken tussen de R&D afdeling en domein deskundige (bijvoorbeeld een consultant). De specifieke functionaliteiten die geïmplementeerd moeten worden tijdens een sprint worden uitgewerkt op een Kanbord, zodat iedere ontwikkelaar precies kan zien wie met welke functionaliteit(en) bezig is. Aan het einde van een sprint worden de geïmplementeerde functionaliteiten geëvalueerd en kunnen er mogelijke veranderingen worden doorgevoerd. Dit wordt ook wel iteratieve softwareontwikkeling genoemd. Bij iteratieve softwareontwikkeling bouw je eerst een voorlopige versie, daarna vraag je feedback om vervolgens de software aan de wensen aan te passen.
 

'Agile software ontwikkeling vind ik zelf een zeer prettige manier van software ontwikkelen, want het geeft de mogelijkheid om software te ontwikkelen waarbij de ontwikkelaars en de klant(en) op één lijn zitten'. 

Tot slot de vraag over welke drie eigenschappen een engineer moet beschikken wil hij of zij voor dit beroep kiezen, welke wordt beantwoord met de kwaliteiten; analytisch denken, gestructureerd werken en sterke communicatieve vaardigheden. 
 

Vithursan.jpg

Twitter