TLM München overtreft aantal bezoekers

Written by: Tans

Van 4 t/m 7 juni vond de Transport Logistic München plaats, ’s werelds grootste transport- en logistiek beurs. Hier presenteerde 18 Limburgse organisaties zich waaronder TANS. 

IMG_5534.JPG
 

'S werelds grootste intermodale logistieke hub

Transport Logistiek München heeft zijn rol bevestigd als 's werelds grootste intermodale logistieke hub; zo waren er 2.374 exposanten (een stijging van 10 procent) en rond de 64.000 bezoekers (een stijging van 5 procent). De beurs is met één hal gegroeid tot tien hallen en is opnieuw aanzienlijk internationaler geworden. 


Er is een sterke groei opgemerkt vanuit China, waar het aantal exposanten bijna met 30 nieuwe is verdubbeld tot 64. Chinese bedrijven zoeken steeds meer naar samenwerkingspartners in Europa als onderdeel van het Silk Road Initiative. Het chauffeurstekort was ook een van de dominante onderwerpen. Naast aantrekkelijkere arbeidsomstandigheden kan kunstmatige intelligentie op lange termijn helpen; dit zou logistieke ketens in het algemeen transparanter en efficiënter moeten maken.


Logistieke uitdagingen

​De belangrijkste uitdagingen voor de industrie werden besproken bij de opening van een spraakmakende ronde paneldiscussie. "We moeten de groeiende verkeersstromen efficiënter en betaalbaarder maken, evenals milieu- en klimaatvriendelijk", verklaarde de federale minister van Transport, Andreas Scheuer. In verband met de wereldeconomie toonde het hoofd van DHL, Dr. Frank Appel, terughoudend optimisme, "hoewel de huidige betrekkingen tussen overheden in de VS en China momenteel niet bevorderlijk zijn." Maar: "Goederen vinden hun weg ondanks douanegeschillen." De situatie is momenteel ook een uitdaging voor luchtvracht, "dat is een zeer volatiel bedrijf, we moeten open staan ​​voor opties en op de lange termijn denken", verklaarde Dorothea von Boxberg, productmanager en verkoper bij Lufthansa Cargo AG, Alexander Doll, Directeur Financiën, Goederenvervoer en Logistiek bij Deutsche Bahn AG, maakte onderscheid tussen wereldwijde en intraregionale handelsstromen: "We zien nog steeds behoorlijke groei in de laatste." En Rolf Habben Jansen, CEO van Hapag-Lloyd AG, legde uit dat zijn bedrijf goed is voorbereid: "We zijn de afgelopen vijf jaar een actieve aanjager van consolidatie in onze sector geweest, waardoor we onze algehele marktpositie aanzienlijk hebben kunnen versterken."

Twitter