Fleetpoint: Bulletproof met de TALIS koppeling met TransFollow

Written by: Tans

Door krachten te bundelen, is er in 2006 een nieuw en ijzersterk concept ontstaan: Fleetpoint. Inmiddels is het concept Fleetpoint uitgegroeid tot een bloeiend en sterk groeiend bedrijf dat de complete levering en het beheer van uw autovloot in één keer regelt.

Alle werkzaamheden in eigen beheer
 

De grote kracht van Fleetpoint is dat alle werkzaamheden in eigen beheer en op één locatie worden uitgevoerd. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen en kortere doorlooptijden. Bovendien heeft u het gemak van één aanspreekpunt voor alle activiteiten. 


Sinds 2008 levert TANS met TALIS een belangrijke automatiseringsoplossing aan Fleetpoint. Door o.a. de aanhoudende groei van Fleetpoint en een belangrijke overname is ondersteuning op gebied van automatisering in de afgelopen 10 jaar een steeds belangrijker punt geworden voor Fleetpoint.
 

RTEmagicC_Logo_fleetpoint_02.jpg.jpg
 

Gebruik TransFollow verkort doorlooptijd van info rondom POD’s
 

Nagenoeg alle datastromen worden digitaal via TALIS uitgewisseld. Nog slechts één belangrijke stroom verliep via papier: het transportproces werd ondersteund door het gebruik van papieren vrachtbrieven, waardoor ‘Proof of Delivery’ lang op zich liet wachten. Al in 2015 zag de bedrijfsleiding van Fleetpoint al mogelijkheden in TransFollow (de Digitale Vrachtbrief) om de doorlooptijd van informatie rondom POD’s te verkorten.


Afgelopen jaar ging de kogel door de kerk en werd er besloten om te starten met TransFollow. Inmiddels is het proces “bulletproof” door de werking van deze koppeling. Zowel bij laden als bij lossen is de keten direct op de hoogte van pick-up’s en delivery’s van voertuigen.
 

Fleetpoint wagen.jpg


Doordat deze status nu direct overal bekend is kunnen opvolgende processen worden afgerond en hoeft men niet meer te wachten op de papieren CMR, die vervolgens nog eerst verwerkt en gedigitaliseerd moest worden. Deze kosten kunnen dus uit het proces en maken het proces duurzaam en transparanter. De kosten per digitale vrachtbrief zijn vooraf duidelijk, de opbrengsten zijn achteraf meer dan we ons kunnen voorstellen!

De goederen waar het om draait bij Fleetpoint zijn auto’s, tijdens de eerste gesprekken hebben we gezien dat we die gewoon als pallet of andere colli in de procesflow kunnen benoemen. Door dit inzicht komen er juist meer mogelijkheden waarbij standaardisatie nog verder kan worden uitgerold, denk aan de inzet van bijvoorbeeld TALIS WMS, zodat er meer regie komt op het dagelijkse (voorraad)beheer van de weides waarop de heilige koeien grazen!
 

Ook weten wat TALIS in combinatie met TransFollow voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op via info@tans.net


Download hier meer informatie over TALIS i.c.m. TransFollow.
 

Transfollow.png

Twitter

-->