Computerproblemen en onkunde kosten werkgever geld

Written by: Tans

Hoeveel kosten computerproblemen uw bedrijf?

Computerproblemen en onkunde kosten werkgever geld


Wist u dat een werknemer per uur bijna 5 minuten tijd verliest aan een slecht werkende computer of onkunde op ICT-gebied? Dit is dagelijks 8% van de werktijd. Werknemers hebben gemiddeld 1,7 keer per week een ICT gerelateerd probleem. Het oplossen ervan duurt ongeveer 36 minuten per probleem. 17% van de werknemers schakelt collega’s in om te helpen en 31% probeert daarentegen het probleem zelf op te lossen. Jaarlijks kost dit het bedrijfsleven 19 miljard euro. Dit is een schadepost die deels te voorkomen is door de ICT binnen uw bedrijf goed te regelen en medewerkers kundig te maken. Hoe kan de werkgever de situatie verbeteren?
 

Collega inschakelen bij ICT problemen blijkt efficiente oplossing


Onderzoek toont aan dat de meest efficiënte manier om simpele ICT problemen op te lossen is door een collega in te laten schakelen. Dit kost de minste tijd en digitale vaardigheden worden vergroot. Daarbij blijft de kennis binnen het bedrijf en de oplossing is een volgende keer wanneer het probleem zich voordoet direct voorhanden.
 

Een goede systeembeheerder is goud waard


Schakel bij moeilijkere ICT problemen een professional in. Tegenwoordig zijn er bij veel bedrijven mensen die, meer dan gemiddeld, ICT kennis hebben. Maar het blijkt dat het inschakelen van derden effectiever en goedkoper is bij complexe problemen. Een goede systeembeheerder is goud waard en door slecht systeembeheer lijden bedrijven schade.
 

In de wolken (werken in de Cloud)Steeds meer bedrijven kiezen voor het werken “in the cloud”. De plaats waar een werknemer dan werkt is niet meer afhankelijk van waar zijn zakelijke computer staat. Nog een voordeel is dat simpele ICT problemen niet meer voorkomen. Tegenwoordig zijn er “thin clients” op de markt. Deze zijn goedkoper dan een gewone computer en worden steeds populairder. Bij het werken “in the cloud” worden de achterliggende systemen onderhouden door de provider waar u de online dienst afneemt. Updates van software en hardware worden automatisch geregeld. De leveranciers van het online werken hebben te maken met strenge wetgeving en controle qua beveiliging van gegevens. De providers hebben de kennis en middelen in huis om de beveiliging van uw gegevens professioneler te organiseren.
 

Zorg voor goed opgeleid personeel


Het is steeds moeilijker opgeleid personeel te vinden. Daarom is het opleiden van uw personeel een noodzaak, nu en in de toekomst. Het aanbod van Nederlandse online opleidingen en cursussen is zeer verspreid over verschillende aanbieders maar met enig zoekwerk is er wel een match te vinden voor de betreffende werknemer. Kijk ook eens naar het cursusaanbod van TANS: www.tans.net/cursussen
 

Bron: Verhuizen,
Aflevering 2, 26 maart 2018

Twitter

-->