Vraag advies voordat u nieuwe toepassingen implementeert

Written by: Tans

De laatste tijd komen er veel nieuw softwareleveranciers op de markt die deeloplossingen aanbieden; mensen willen zelfstandig ondernemer worden en proberen met eenvoudige toepassingen, gebruikmakend van nieuwe technieken bij bedrijven binnen te komen.

Gezien de laagdrempeligheid bij markttoetreding en het voor handen zijn van open source ontwikkeltools kan iedereen snel beginnen. Met hun oplossingen gaan ze naar bedrijven die een product beoordelen op uiterlijk en snel een beslissing nemen om het te gaan gebruiken. Daar is allemaal niets mis mee. Elke start-up verdient een kans en het is goed dat er nieuwe initiatieven ontwikkeld worden, maar er zit een keerzijde aan de medaille.
Wttia.png

De nieuwe producten worden vaak onderdeel van een werkproces waardoor ze geïntegreerd of gekoppeld moeten worden aan bestaande systemen. Dat brengt vaak hoge kosten met zich mee en de vraag is of de start-up een jaar later nog bestaat. Een oplossing voor dit probleem is er niet echt, maar het is wel raadzaam om aan de nieuwkomers te vragen of zij zich willen conformeren aan de standaarden die door partijen ontwikkeld worden zoals de Universele Transport Opdracht; TransFollow (de digitale vrachtbrief) of het OpenTripModel. Vraag in elk geval aan je huisleverancier (TMS / WMS) met welke systemen er gekoppeld kan worden voordat je ja zegt tegen alweer een nieuw initiatief. Neem daarbij ook in overweging dat de schaarste op de IT markt toeneemt en het onderhouden van al de verschillende koppelingen duur is en zeker niet duurzaam.

Twitter