TALIS Knowledge | Nieuwe gebruiker in TALIS

Written by: Tans

Met enige regelmaat wordt onze helpdesk gebeld met de vraag een nieuwe gebruiker aan te maken in TALIS. In principe kunt u dit eenvoudig zelf doen door TALIS Flextools op te starten als beheerder. Binnen Flextools kunt u het programma Users opstarten.

Onderstaand scherm, met bestaande groepen en gebruikers wordt geopend:
 

FlexTools users.png
 

Links bovenin ziet u de gebruikersgroepen. Rechts daarnaast staan in het tabblad “Lijsten” de rapporten die de gebruikers van deze groep op mogen starten. In het tabblad “Schermen” ziet u de programma schermen die voor deze groep gedefinieerd zijn en in het tabblad “Gebruikers” staan de gebruikers opgesomt die tot deze groep behoren.
 

Links onderin staan de afzonderlijke gebruikers genoemd met daarnaast tot welke groep ze behoren. Door links onderin op het plusteken te klikken kunt u een nieuwe gebruikersnaam aanmaken:
 

Gebruiker toevoegen.png
 

Vul de inlognaam en het te gebruiken wachtwoord in (de betreffende gebruiker kan in TALIS zelf zijn of haar wachtwoord wijzigen). Geef vervolgens de volledige naam in. Nadat u dit scherm bevestigd heeft dient u nog aan te geven tot welke groep deze nieuwe gebruiker behoort:
 

Gebruiker toekennen aan groep.png


Door rechts op de plus te klikken kunt u een keuze maken uit de beschikbare groepen. Na het bevestigen is de gebruiker aangemaakt en kan deze in TALIS inloggen, met de rechten die aan zijn groep verbonden zijn. 

Nadat deze nieuwe gebruiker TALIS opgestart heeft kan hij onder Beheer, Gebruikersinstellingen zelf zijn instellingen binnen TALIS regelen.

Twitter