TALIS Knowledge | Informatiegrids zelf aanpassen

Written by: Tans

Wist u dat u met het programma 'Flextools - GridlayoutsNew' heel eenvoudig de lay-out van de programma´s 'Informatie Opdrachten, Informatie Ritten, Informatie Facturen, Informatie Emballagemutaties, Informatie Uurmutaties' en 'Informatie Uurtotalen' aan kunt passen?

Met deze informatieprogramma’s kunt u met behulp van filtering heel gericht informatie op uw scherm krijgen en exporteren naar Excel. 

In Flextools ziet u na het opstarten van een van de betreffende onderdelen een scherm, vergelijkbaar als onderstaand:
 

Screen Shot 03-21-17 at 03.07 PM.PNG
 

Door uit de linker kolom velden naar het venster “Kolommen” te verslepen kunt u kolommen aan het grid toevoegen. Door met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde kolommen te klikken krijgt u de mogelijkheid om een eerder geselecteerde kolom uit het grid te verwijderen. 


Let op: hoe meer kolommen u selecteert, hoe meer data het systeem op zal moeten halen, waardoor er een langere verwerkingstijd nodig kan zijn. Het uitvinken van meerdere kolommen heeft hierop nauwelijks effect. Gebruikt u kolommen nooit, verwijder ze dan uit het grid, dit komt de performance ten goede. Na opstarten van het betreffende informatieprogramma krijgt u dan het grid te zien zoals door u ingericht. Door onderin op de trechter te klikken kunt u een filter opgeven.
 

Screen Shot 03-21-17 at 03.10 PM.PNG
 

U kunt hier ook weer velden aan toevoegen door op het witte pijltje te klikken:
 

Screen Shot 03-21-17 at 03.13 PM.PNG
 

Na aanpassing wilt u dit filter misschien vaker gebruiken. In de rechter bovenhoek kunt u dit aangepaste filter een eigen naam geven door ook hier weer op het witte pijtje te klikken en “Opslaan als” te kiezen:
 

zoom.png
 

Geef een passende omschrijving in en u kunt dit opgeslagen filter altijd weer oproepen:
 

Screen Shot 03-21-17 at 03.17 PM.PNG
 

Als u het betreffende grid met informatie heeft staan, kunt u groeperen door kolomtitels naar boven te verslepen (bijvoorbeeld Debiteur).

 

Indien u de gewenste informatie op uw scherm heeft staan is dit eenvoudig met behulp van de exporteerknop naar een Excelsheet om te zetten, waar u vervolgens deze informatie verder kunt verwerken, zonder daarmee invloed uit te oefenen op de originele data in TALIS.
 

Screen Shot 03-21-17 at 03.20 PM.PNG
 

Wij wensen u veel succes en plezier met de informatie programma’s!

 

Twitter