TALIS knowledge | Informatie opdrachten & ritten

Written by: Tans

Mijn naam is Jesper van Rossum, consultant bij TANS. Graag vertel ik u in dit item meer over een functie in TALIS, waar veel gebruikers niet vanaf weten; Informatie Opdrachten en Informatie Ritten.

Dit is een functie waar u u veel voordeel mee kunt behalen.


Informatie Opdrachten

Deze functie kan worden gestart door in TALIS naar Programma's te gaan, vervolgens Opdrachten te selecteren, gevolgd door Informatie Opdrachten.
 

Binnen deze functie kunt u eenvoudig een selectie maken binnen de database van TALIS. Dit stelt u in staat om snel een overzicht te creëren van bijvoorbeeld de YTD omzet totaal, per klant of het totaal vervoerde volume per klant. Met deze informatie bent u goed voorbereid om uw prijsafspraken met uw klanten te bespreken, of een budget te creëren voor het komende jaar. 
 

Het gebruik van de informatie functie start met het instellen van een filter, om zo een bruikbare dataset te maken. In onderstaand voorbeeld ziet u een opdracht met uitvoerdatum 05-01-2015 voor debiteur 1003. Het filter start u door onder in het scherm op het trechtertje te klikken. 
 

aanpassen filter.png


Na het bevestigen van het filter krijgt u een dataset dat voldoet aan de door u gestelde voorwaarden, in dit geval uitgevoerd op 05-01-2015. In het informatie scherm kunt u eenvoudig afleiden dat u op 05-01-2015 voor klant 'Van Haaften' in totaal 5470 KG heeft vervoerd. 
 

Informatie opdrachten2.png


Maar Informatie Opdrachten kan meer voor u betekenen, bijvoorbeeld een overzicht van het totaal vervoerde gewicht per debiteur. U kunt dit eenvoudig realiseren door de kolom 'Naam' naar de donkerblauwe balk te slepen. Zie het voorbeeld hieronder: 
 

Informatie opdrachten3.png


We zien dat we er in totaal 25.064 KG is vervoerd (en per klant hoeveel er per klant is vervoerd). Door op '+' voor de naam te klikken kunt u gespecificeerd zien hoe dit gewicht is opgebouwd uit verschillende opdrachten. 
 

Informatie opdrachten4.png


Deze overzichten zijn ook eenvoudig te exporteren naar Excel, waar u verdere berekeningen op de data kunt loslaten. Exporteren naar Excel kan door op het export knop excel.png icoontje te klikken.

U zult ongetwijfeld begrijpen dat u Informatie Opdrachten ook voor tal van andere vragen en opdrachten kunt inzetten. 

 

Twitter