Stagiaires aan het woord

Written by: Tans

Van februari t/m juni dit jaar hebben 6 studenten van Fontys Hogeschool Eindhoven opleiding Technische Bedrijfskunde stagegelopen bij TANS.

. ‘Dat een technisch bedrijf in de logistieke sector ons een ideale stageplek leek was al snel duidelijk en via de B2B portal Regio in Bedrijf vonden we TANS’ vertelt Rick Stienen, één van de studenten.

 

Klanttevredenheidsonderzoek 

 

‘We kozen er voor om voor TANS de klanttevredenheid te onderzoeken. We hebben onze digitale enquête onder 240 klanten van TANS verspreid, waarvan we van 27% bruikbare respons hebben ontvangen’ aldus Marnix Theeuwen, tevens student.


‘Al snel bleek dat we naast extern onderzoek, ook intern onderzoek wilden voeren. Dit om het externe onderzoek kracht bij te zetten. Er is vergeleken hoe de klanten TANS beoordeelden en hoe de medewerkers dachten dat de klanten TANS beoordeelden. Op basis van deze verschillen konden we een deel van onze aanbeveling baseren’.

 

Rick antwoord op de vraag, hoe hij zijn stage bij TANS heeft ervaren: ‘goed’. ‘Wat ik erg leuk en leerzaam vond was dat onze stagebegeleider René Knapen (commercieel directeur van TANS) ruim de tijd heeft genomen om ons te begeleiden. Ook gaf hij ons de ruimte om ‘fouten’ te maken waardoor we veel van de opdracht hebben geleerd’. Plezierig noemt hij de korte lijnen binnen de organisatie; ‘er was ruimte voor het stellen van vragen en we kregen vaak direct respons (dit in tegenstelling met andere bedrijven waar wordt stagegelopen). Wil je echt iets leren dan is TANS een mooie organisatie; samen werk je naar een mooi resultaat waar je zowel als student, maar ook als organisatie iets aan hebt’.

 

Marnix: ‘We hebben vooral veel geleerd over de logistieke branche en het besef gekregen dat hoe goed het relatiebeheer van TANS ook is, het veel energie kost om klanten te bewegen aan ons onderzoek te laten mee doen. Mensen in deze branche zijn erg druk. Ook was onze timing misschien niet helemaal perfect (het was meivakantie, er vielen een aantal feestdagen in deze periode en de kilometerheffing in België was net ingegaan).

 

Rick: ‘Voor mij heeft deze stage duidelijk gemaakt dat ik graag iets in de logistiek wil doen (bijvoorbeeld voor defensie) of in de productietechniek (las en metaalwerk). Procesoptimalisatie, dat lijkt me wel wat. Ik weet ook dat ik in ieder geval niet de kant van software op wil, daarentegen lijkt het werken met mensen me wel erg leuk’. Marnix geeft aan dat het zijn ambitie is om dan een eigen onderneming te hebben, wellicht in de ICT. 

 

‘Aan de klanten van TANS willen we meegeven dat ze aan TANS een betrouwbare partner hebben waarmee ze aan de toekomst kunnen bouwen. Aan de medewerkers van TANS willen we meegeven dat ze trotser mogen zijn op het bedrijf en hun prestaties!’

 

De onderzoeksresultaten worden in de nieuwsbrief van juli gecommuniceerd. Uit de respondenten zijn drie bedrijven geloot die gratis mogen deelnemen aan een TALIS cursus naar keuze:
 

  • LB Logistics (Veghel)
  • Welsi (Venlo)
  • F.A. Kop en zn. BV (Roosendaal)

 

Twitter

-->