Backup uw database regelmatig

Written by: Tans

We worden regelmatig geconfronteerd met computercrashes en virussen bij onze klanten.

Het belang van regelmatig back-uppen

Door regelmatig een back-up te maken voorkomt u dat belangrijke informatie verloren gaat. Stelt u zich eens voor; uw computer crasht, raakt beschadigd of er worden per ongeluk bestanden gewist! 

U kunt TALIS dan niet meer gebruiken en uw opdrachtenverwerking en facturatie ligt stil. De snelheid waarmee u weer “up and running” bent hangt sterk af van de maatregelen die u vooraf al genomen heeft. Zo is het regelmatig maken van een back-up van uw database(s) (op een extern medium zoals een tape, externe schijf of memorystick) van groot belang.

Back-uppen vanuit TALIS

Een back-up kunt u maken vanuit TALIS als beheerder (onder de menukeuze Beheer). Een automatische tape back-up ’s nachts van de volledige schijf van uw netwerk (en daarmee van de TALIS database) kan niets waard blijken te zijn als er bijvoorbeeld ’s nachts TALIX taken draaien. Op die momenten is namelijk de database in gebruik en zal een backup niet volledig zijn. Als u niet zeker weet of een backupprocedure door uw systeembeheerder goed is ingericht, neem dan contact op voor een afspraak met uw consultant (support@tans.net). Hij / zij kan dit voor u inrichten. Let op, dit kan wat tijd in beslag nemen en moet daarom worden gepland buiten helpdeskuren om.

Twitter

-->