KM heffing in Belgie

Written by: Tans

Vanaf 1 april moeten vrachtwagens in Belgie een KM heffing betalen. Veel klanten van TANS rijden dagelijks in Belgie en worden dus geconfronteerd met extra kosten.

De kosten zullen in de meeste gevallen doorberekend worden aan de opdrachtgevers. Bij FTL transporten kan dat één op één. Maar bij groupage of distributieritten moeten de kosten verdeelt worden over de verschillende opdrachten in de betreffende rit.

Het berekenen van de heffing wordt in veel gevallen gedaan met behulp van externe programma's zoals de TLN planner. Het is ook mogelijk om deze berekening vanuit TALIS te laten maken. Het grote voordeel hiervan is dat de gegevens die toch al in TALIS staan niet hoeven te worden overgetypt in de TLN planner. Daarnaast wordt het resultaat van de berekening meteen in TALIS gezet. Hierdoor voorkomt u dubbel werk en is de kans op fouten veel kleiner.

Klik hier voor meer informatie.

Twitter