Hoera Vlaanderen doet mee!

Written by: Tans

Het goede nieuws van deze week is dat de Vlaamse regering heeft besloten om een proef met de digitale vrachtbrief (e-cmr) goed te keuren.

Voor veel Belgische en Nederlandse vervoerders is dit een belangrijke stap naar digitalisering van de vrachtbrief. Niet alleen de kosten gaan omlaag maar het is ook beter voor het milieu. Het scheelt tonnen papier als de vrachtbrief digitaal wordt. Maar het grootste voordeel zit hem in de snellere afhandeling van de POD (proof of delivery).

Indiensoftware voor de digitale vrachtbrief

TANS heeft vorig jaar voor verladers en vervoerders een indienapp ontwikkeld, waarmee eenvoudig en goedkoop digitale vrachtbrieven op de server van Transfollow kunnen worden ingediend, zonder dat hiervoor kostbare aanpassingen aan de software hoeven worden gedaan. Deze dienst, Waybill as a Service is in Nederland al beschikbaar.

De proef kent een looptijd van 3 jaar, volgens de vlaamse minister Ben Weyts:

Op voorwaarde dat het Vlaamse Gewest inzage krijgt in de resultaten van hetfederaal pilootproject ‘elektronische vrachtbrief' stemt de Vlaamse Regering in met de wijziging van het ministerieel besluit van 23 mei 2014 genomen ter uitvoering van het koninklijk besluit over het het goederenvervoer over de weg. Het ontwerp voert een proefproject in in het nationaal wegvervoer voor een periode van 3 jaar. Binnen de voorwaarden van dit proefproject kunnen de deelnemers gebruik maken van een elektronisch document, de zogenaamde elektronische vrachtbrief of E-CMR als alternatief voor de papieren vrachtbrief.

 

 

Comments

There are no comments

Post a comment

Twitter