'SVB Transportgroep: 'Met TALIS TMS kunnen we onze werkzaamheden met halve bezetting aan

Written by: Tans

‘Met de groei van de organisatie groeide ook de behoefte aan informatie. De wens tot het automatiseren van ons bedrijfsproces ontstond en in 1995 kozen we voor TALIS van TANS. Daardoor kunnen we onze werkzaamheden met halve bezetting aan’, aldus André Spruyt, mede-eigenaar van SVB Transportgroep B.V.

SVB Transportgroep B.V. is in 2000 ontstaan uit Transportbedrijf M. Vrijman & Transportbedrijf Spruyt & de Bloois BV, destijds actief in groente en fruitvervoer vanaf regionale telers naar diverse groenteveilingen.
 

WENS TOT AUTOMATISEREN


‘Met de groei van het bedrijf groeide ook de behoefte aan informatie, waardoor de wens tot automatiseren van ons bedrijfsproces ontstond’, vertelt André Spruyt, een van de eigenaren van SVB Transport B.V.

‘In eerste instantie kozen Transportbedrijf Spruyt & de Bloois voor een ander automatiseringsbedrijf, maar later bleek dat die te weinig affiniteit met transport hadden. Door een tip van een collega vervoerder werden we op TALIS, het TMS van TANS gewezen. Dat was rond 1995’, meent André zich te herinneren.
 

TALIS GROEIT MET ONS MEE


SVB Transport B.V. is klein begonnen met automatisering en heeft stapsgewijs steeds meer verbeterd en vernieuwd. Zo zijn ze gestart met de TALIS modules Facturering;  Prijsstaffels &  Prijsafspraken en  Factuur-methoden, gevolgd door een koppeling met Unit4 Multivers (het financieel pakket waarvan TANS dealer is). Daarna volgden TALIS Opdrachtenadministratie; Opdracht-bonnen; Ritplanning; Uren-administratie; CRM, Ritbonnen en tot slot de koppeling met de boordcomputers van CarCube. 
 

André: ‘Het fijne van het pakket is dat het modulair is opgebouwd, waardoor je kunt gebruiken wat je nodig hebt’. Opdrachten komen nu binnen en worden automatisch door de klant in TALIS ingebracht. De opdracht krijgt daarbij een uniek dossiernummer, wordt vervolgens gepland en wordt automatisch met behulp van een TALIX taak naar de boordcomputer van de chauffeur gestuurd.
 

Nadat de chauffeur zijn rit heeft gereden, worden de boordcomputer-gegevens teruggekoppeld naar TALIS TMS en is er de mogelijkheid tot het aanpassen, of corrigeren van de gegevens. De klant wordt via een e-mail automatisch op de hoogte gesteld van de status van de opdracht. De vrachtdocumenten kunnen worden gecontroleerd en de facturen worden automatisch gegenereerd en naar de klant gestuurd. Tot slot worden de facturen doorgeboekt naar Multivers (het boekhoud-programma van Unit4). Het enige onderdeel van dit proces dat nog handmatig  wordt gedaan is het plannen en controleren, de rest verloopt automatisch via TALIS / TALIX.
 

STIJGING VAN DE ARBEIDSPRODUCTIVITEIT


'Als we ons bedrijfsproces niet hadden geautomatiseerd, zouden we nu een kantoor moeten hebben met minimaal 8 mensen, terwijl we het nu met 4 personen af kunnen. Ook is de kans op fouten afgenomen'. André: ‘Ruim 85% procent van ons verwachtingspatroon is met de implementatie vervuld!
 

PRETTIGE SAMENWERKING


De samenwerking met TANS verloopt helder en concreet. TANS biedt ons steeds weer mogelijkheden om onze klanten goed en accuraat te informeren en bedienen. Daarbij komt nog dat ze altijd op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de markt en goed weten in te spelen op de problemen waar wij tegenaan lopen. Vooral het gemak van hulp  op afstand benoemt André als een pluspunt van TANS.

André voorziet een sterk groeiende rol van automatisering in de dagelijkse bedrijfsvoering; ‘klanten en ontvangers hebben steeds eenvoudiger en sneller toegang tot informatie evenals de voortgang van hun transport’.
 

Download hier de PDF versie van het referentverhaal

 

 

 

Twitter

-->