Verslag kennissessie TransFollow

Written by: Tans

Op donderdagmiddag 26 maart organiseerde TANS in samenwerking met Beurtvaartadres een kennissessie. Thema van de bijeenkomst was: TransFollow, de digitale vrachtbrief.

TANS organiseert regelmatig deelmarktbijeenkomst voor diverse deelmarkten (voor o.a. Bouwmaterialen & Exceptioneel vervoer, Distributie & Groupage en Fourage), deze sessie is echter breder ingestoken aangezien het een actueel onderwerp in de transport en logistiek is dat meerdere disciplines aan gaat. In Rosmalen verzamelden zich ruim 40 klanten om TransFollow in theorie en praktijk te beleven.
 

TRANSFOLLOW
‘Papierloos Transport bestaat uit een aantal elementen; namelijk de digitale vrachtbrief (TransFollow), de universele transportopdracht en de factuur’, vertelt Patrick Huigen (sales en partnermanager bij Beurtvaartadres). ‘We streven er naar de eerste twee documenten in de toekomst tot één document samen te voegen'.
 

Beurtvaartadres is een organisatie die vrachtdocumenten uitgeeft in Nederland namens brancheorganisaties TLN en EVO. Voorbeelden van nieuwe producten / diensten van Beurtvaartadres zijn de douane portal en Apps voor gevaarlijke stoffen (ADR). Alleen al in Nederland worden er jaarlijks 1.000.000 formulieren gebruikt, daarom is Beurtvaartadres in 2013 gestart met de bouw van TransFollow. TANS is ontwikkelpartner in dit proces en heeft als een van de eerste een aansluiting op het platform ontwikkeld. ‘Er wordt momenteel intensief gelobbyd om TransFollow ook internationaal draagvlak en acceptatie te geven, zo wordt het geagendeerd tijdens het EU overleg waarvan Nederland dit jaar voorzitter is’, aldus Patrick Huigen.
 

Er zijn diverse voordelen aan TransFollow voor zowel de verlader, chauffeur, vervoerder en geadresseerde. Denk daarbij aan Realtime POD, Direct Management By Exception info en geen papieren vrachtbrieven en archief meer. De (administratieve) kosten kunnen worden teruggebracht, er is toegang tot info waardoor de loods de planning vooraf kan inrichten en ophaal en afleverinformatie is direct zichtbaar voor alle partijen.
 

Beurtvaartadres heeft een onderzoek laten doen naar de kosten van de digitale vrachtbrief ten opzichte van de papieren versie; gemiddeld kost verwerking van de papieren variant 6,29 euro. De digitale versie kost 1,89 euro*. TransFollow is een App en werkt niet in plaats van een boordcomputer, deze App is beschikbaar in Google Play en IOS (toestelonafhankelijk). TransFollow ondersteunt (nog) géén Windows. Alle mogelijke voorzorgsmaatregelen m.b.t. privacy en beveiliging zijn genomen; TransFollow is ISO27001 gecertificeerd. TransFollow is vanaf 1 mei beschikbaar.
 

Sander Boersma (informatieanalist bij TANS) presenteert de werking van TransFollow met TALIS in de praktijk. Meer informatie hierover leest u in deze folder. Menno Lambooy (namens TLN) licht toe dat TLN vouchers ter beschikking stelt van 1000 euro per aansluiting vanuit NLIP (max. 5).
 

TALIS VERSIE 7.82
Er wordt druk getest zodat TALIS versie 7.82 op de markt kan worden gebracht. In deze versie zijn ruim  40 klantwensen /-meldingen opgenomen. Onder andere: TransFollow; X-Server naar de Cloud; WMS (performance rapporten, boeking controles, extra velden en info voorraad / locaties). API Multivers; Logging tool; kopiëren Factuurmethoden; kopiëren Opdrachten vanuit CRM; verbeteren robuustheid Event Manager; Label aansturen NotifyAddedLines; Contrast van een read only veld verbeteren; Afdrukken aanvullende artikel stamgegevens op palletlabel; Datumformaat bij printen label instellen; Verschil tussen EAN-code en barcode; Afdrukhistorie ook in DMO; Omkoppelen niet zonder dialoog vaste chauffeur overnemen; Oplegger niet rood in opzoekscherm indien bezet en Automatisch aanpassen opbrengstrekening op basis van BTW code / debiteur. Lees meer over deze versie.  
 

TALIS ROADMAP 2015

TALIS WMS bevindt zich in de bouwfase. Naast de realisatie van een aantal aanvullende wensen (Replenishment, Reserveringen en Locatievoorstel bij inslag) zijn de belangrijkste punten het (de)blokkeren voorraad / partijen, Locatieverplaatsingen en 7 Look Grids.
 

Ook de Inkoopmodule, Route-optimalisatie, Depotplanning, Koppeling Transics webservice, Onderzoek impact Windows 10, Webopdrachten en indienen van vrachtbrieven vanuit TALIS krijgen dit jaar de aandacht.
 

HOUD UW INVESTERING WAARDEVOL
Net zoals TANS als softwareleverancier onderhevig is aan ontwikkelingen is het voor u als klant ook van uiterst belang uw investering waardevol te houden om zo optimaal gebruik te maken van uw automatisering. Dit kunt u doen door het volgende:
 

  • Nieuwe versies van TALIS installeren;
  • TALIS release-notes lezen;
  • Volgen van TALIS Updatecursussen zodat u leert werken met de nieuwste functies en mogelijkheden;
  • Regelmatig advies en expertise van een consultant raadplegen;
  • Nieuwe medewerkers cursussen laten bezoeken (spreiden van kennis binnen de organisatie);
  • Kennis en infobijeenkomsten bijwonen (zodat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen en ervaringen kunt uitwisselen met collega’s).


Meer informatie over lid worden van de gebruikersvereniging van TANS
 

Meer informatie over de diverse cursussen die TANS organiseert

 

 

 

Twitter

-->