Transport Management Systeem, maak een bewuste keuze

Written by: Tans

Bij het maken van een keuze voor transport management systeem is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal factoren.

Wij hebben een aantal belangrijke punten voor u op een rijtje gezet waarmee u rekening dient te houden gedurende een oriëntatie-, selectie en implementatietraject. 

Keuze voor transport software - de orientatiefase 

Uw zoektocht begint met de vragen: Waarom kiest u voor (nieuwe) TMS software? Wat verwacht u van een deze software? Is uw organisatie klaar voor een dergelijk systeem? Heeft u voldoende kennis in huis om een dergelijk traject te begeleiden of is het nodig om extern kennis / advies in te huren? Welke TMS leveranciers zijn er? En wie levert welke TMS software? Wat zijn in grote lijnen de verschillen tussen de verschillende aanbieders / software? Met welke trends en ontwikkelingen rondom TMS software moet u rekening houden? Hoe onderzoekt u de toegevoegde waarde van uw investering? Wat zijn succesfactoren, en hoe hebben andere bedrijven dit aangepakt?

Er is op internet veel informatie te vinden over automatisering van transport en logistieke bedrijven. Wilt u echter advies van één van onze ervaren systeemadviseurs, dat betrekking heeft op uw bedrijfsspecifieke situatie? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. Onze adviseurs beschikken over kennis en expertise, TANS heeft ruim 400 bedrijven geautomatiseerd sinds zij vanaf 1985 actief zijn in deze branche. TANS is specialist in het automatiseren van transport en logistieke bedrijven, wij helpen u dan ook graag bij het vinden van een antwoord op deze vragen.

TMS systeem - de selectiefase 

Heeft u het antwoord op bovenstaande vragen, dan kunt u van start met het selecteren van leveranciers die aan uw eisen kunnen voldoen: Welke functionele en technische eisen stelt u aan een TMS systeem? Welke TMS software bestaat er? Waarin verschillen de diverse software van elkaar? Hoe vergelijkt u deze systemen met elkaar? En wat zijn doorslaggevende argumenten voor uw keuze? Welke aanschafvarianten bestaan er voor transportmanagement software?

transport software.png

Volgende stap - de implementatiefase

Als het goed is heeft u een weloverwogen keuze kunnen maken voor een leverancier en kan de implementatiefase van start gaan. Belangrijk is hierbij rekening te houden met de volgende vragen: Hoe houdt u controle op het verloop van het implementatietraject? Op welke manier kan er, indien nodig worden bijgestuurd? Wanneer beschouwt u het traject als afgerond? Wat zijn voor u succesfactoren?

Lees ook het artikel: De voordelen van een TMS systeem.  
 

transportmanagement software

Twitter

-->