Transport Management Systeem, de voordelen

Written by: Tans

TMS staat voor Transport Management Systeem. Deze software automatiseert de procedures rondom transport en distributie van goederen.

De procesonderdelen voor verwerking van orders, planning van ritten en routes en facturatie verlopen hierdoor vaak efficiënter en sneller.

Transport management systeem

 

TALIS, het transport management systeem van TANS is een modulair opgebouwd softwarepakket, dit houdt in dat bovengenoemde procesonderdelen geïntrigeerd met elkaar, maar ook los van elkaar kunnen worden geïnstalleerd.

Buiten TALIS Opdrachtenadministratie, Planning en Facturatie biedt TANS ook software voor de Urenadministratie en CRM (Relatiebeheer). Doordat gebruik wordt gemaakt van flexibele inrichtingstools en parameters kan het standaardpakket op verzoek worden ingericht, hierdoor koopt u nooit meer dan u nodig heeft en kunt u altijd uitbreiden indien gewenst.

Aanpassingen worden in een standaardomgeving doorgevoerd zodat echt maatwerk voorkomen wordt, daardoor blijven kosten van de transportsoftware beheersbaar en hoeft er geen specifieke kennis per installatie te worden opgebouwd. Hierdoor kan TANS uitstekende service en ondersteuning bieden middels de helpdesk die goed bereikbaar is. Ook versnelt het de implementatietijd en geeft het de gebruiker een korte leercurve.
 

Voordelen van planningssoftware


Door gebruik te maken van planningssoftware kunnen planning- en ritkosten worden teruggebracht: de software plant de meest optimale rit voor u waarbij rekening wordt gehouden met diverse factoren zoals vrachtinfo. Denkt u hierbij aan ruimte, gewicht en breekbaarheid van goederen, maar ook het verbruik van brandstof, files en wegwerkzaamheden.

transportsoftware.JPG

Doordat gegevens eenmalig in een TMS worden ingevoerd en onthouden, en men aan de hand van een eenduidige werkwijze werkt, is de kans op fouten minder groot en bespaart dit veel tijd en (archief)ruimte.

Maakt u gebruik van een TMS, dan kunt u basis van data uit het TMS duidelijk en actueel management informatie opvragen, aan de hand waarvan sturing aan de organisatie kan worden gegeven.

Koppeling Transport Management Systeem met boordcomputers en apps


Een transport management systeem kan worden gekoppeld aan een boordcomputer of App. Het voordeel van een dergelijke koppeling is dat informatie over wijzigingen van ritten direct naar de chauffeur kan worden doorgestuurd. Ook wordt actuele informatie van ritten meteen teruggekoppeld, waaruit kan worden opgemaakt of een order volgens de planning verloopt. 

Voor meer informatie over TALIS TMS klik hier of download onze productfolder. Onze systeemadviseurs informeren u graag over de mogelijkheden, wilt u meer informatie of een afspraak? Neemt u dan gerust contact met ons op (tel: 040 262 90 60). 

 

Twitter

-->