Van de Scheur Logistiek haalt het Keurmerk Transport & Logistiek

Written by: Tans

Directeur Henk van de Scheur en Project coördinator Brian Meijdam van Van de Scheur Logistiek BV uit Vianen hebben uit handen van Emile van der Weg van TLN het Keurmerk Transport en Logistiek ontvangen.

Van de Scheur Logistiek is gespecialiseerd in de service logistiek van onverpakte goederen, die voornamelijk volumineus, kwetsbaar of kostbaar zijn. De dienstverlening bestaat uit opslag, value added services, vervoer, plaatsingen en retourverwerking. Een bijzondere dienst is de logistiek rond promotieartikelen. In het warehouse worden alle nodige werkzaamheden voor promotieartikelen verricht;  van het samenstellen van actiepakketten en het stickeren van goederen tot schoonmaken en repareren van goederen die terugkomen van een actie. Daarnaast vervoert Van de Scheur Logistiek BV goederen in de veilingmarkt, bezorgen ze goederen bij consumenten thuis en is men actief in het industriële transport. Zie www.vandescheurlogistiek.nl voor meer informatie over deze diensten.

De kracht van het Keurmerk traject is dat de mensen van Van de Scheur Logistiek intensief en kritisch zijn gaan kijken naar hun eigen bedrijfsprocessen. Henk van de Scheur:  “We hebben een stap teruggezet en zijn teruggegaan naar de basis en hebben onszelf de vraag gesteld: Waar zijn wij nu werkelijk goed in? Dit hebben we als team opgepakt en verwerkt in onze visie, missie en doelstellingen. Vervolgens zijn we ermee aan de slag gegaan, waarbij we ons heel goed realiseren dat er nog vele stappen zullen volgen.”

Door slim met ons TMS van TANS om te gaan zijn we in staat om processen beter te borgen, te volgen, en te sturen indien dat nodig is. Bijvoorbeeld de CO2 uitstoot van onze vrachtauto’s,  deze kunnen we terug zien d.m.v. de X server. Doordat we de uitstoot inzichtelijk hebben kunnen we hier beter en sneller op sturen zodat ons doel, een zo laag mogelijke uitstoot, gerealiseerd kan worden. Waarom zou je een nieuw systeem willen bedenken terwijl je het met je eigen TMS en met name de rapportages kan regelen aldus Brian Meijdam.

Het Keurmerk Transport en Logistiek borgt kwaliteit en vakmanschap in de bedrijfsvoering, met aandacht voor onder andere communicatie, duurzaamheid, interne processen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Kijk voor meer informatie over het keurmerk op de website: www.keurmerktenl.nl.

Op de foto: Brian Meijdam, Henk van de Scheur en Emile van der Weg (TLN)

Twitter

-->