TALIS versie 7.80

Written by: Tans

De meest actuele TALIS versie is versie 7.70. In december komt TALIS TMS versie 7.80 beschikbaar. Deze versie heeft twee belangrijke features, namelijk het automatisch genereren van tarieven en datumafhankelijkheid van tarieven.

Over   TALIS versie 7.80 Met de eerste functie kunt u collectief (dus voor meerdere opdrachten tegelijk), de tarieven automatisch toekennen, wat u veel werk kan besparen. Het is ook mogelijk om eerder toegekende tarieven te herberekenen, wat noodzakelijk is als bijvoorbeeld achteraf aantallen of gewichten zijn gewijzigd.

Een verdere uitleg:


Tarieven kunnen automatisch toegevoegd worden bij het opslaan van een Opdracht, Melding of Dossier, zonder zelf de Ctrl T functie te hoeven gebruiken! Het nieuwe programma Genereren tarieven biedt zelf de mogelijkheid om deze vulling van tarieven collectief toe te passen op meerdere opdrachten tegelijk, volgens een door u zelf te bepalen selectie. U kunt dus eenvoudig, al in een vroegtijdig stadium tarieven toekennen en bijvoorbeeld gebruiken in de Ritplanning als een voorcalculatorisch resultaat.

In een latere fase, bijvoorbeeld bij het Aanmaken van facturen kunt u de tarieven opnieuw laten toekennen; op basis van de nu gevulde of gewijzigde gegevens zoals aantal pallets of gewicht. Als u met een van de bovengenoemde programma's werkt dan is deze functie dus waarschijnlijk zeer interessant voor u.

In combinatie met Factuurmethoden uitgebreid geeft deze functie tal van nieuwe gebruiksmogelijkheden. Vooral distributiebedrijven en logistieke dienstverleners kunnen met deze nieuwe functies een grote efficiëntieslag en kwaliteitsverbetering realiseren. 
 
De tweede functie "Datumafhankelijke tarieven” biedt u de mogelijkheid om tarieven, net als Toeslagen, Datumafhankelijk te maken. U kunt zelf het veld bepalen op basis waarvan de datumafhankelijkheid van toepassing is, bijvoorbeeld de laaddatum of de losdatum. U kunt zowel een individueel tarief als ook meerdere tarieven tegelijk datumafhankelijk maken. Het is dus heel eenvoudig geworden om 'nieuwe' Tarieven aan te maken voor 2015.
 
Datumafhankelijke tarieven.png
 
Beide bovengenoemde functies worden als standaardfunctie in TALIS gerealiseerd en er is dus geen extra investering voor nodig, behoudens het volgen van een Updatecursus. (Afhankelijk van de complexheid van uw tarieven kan het gebruik van de optie Factuurmethoden uitgebreid echter wel noodzakelijk zijn).

Deze versie is niet beschikbaar via onze ftp-site, u kunt de versie opvragen via de supportafdeling (mail naar support@tans.net) of door het contactformulier op onze website in te vullen. Indien u vooraf releasenotes wenst te ontvangen, kunt u die ook opvragen bij de afeling support.

Over de Updatecursus

Naast reeds bestaande functies komen tijdens deze cursus aan de orde:
 

 • Het gebruik van CTRL toetsen
 • Informatie opdrachten en Facturen
 • Gebruik van Grids
 • Slepen van een bestand naar een hyperlinkveld
 • Het opslaan van rapporten in Excel-formaat
 • Gebruik van buttons voor e-mail en URL
 • Facturen direct via e-mail versturen
 • Logboek e-mailfunctie facturering
 • Toeslagen incl. datumafhankelijkheid
 • Het collectief wijzigen van tarieven
 • Datumafhankelijkheid van tarieven
 • Controle kredietruimte bij invoeren van opdrachten


Het automatisch genereren van tarieven (Autotar) vanuit opdrachten / dossiers / meldingen. 


De cursus wordt gegeven bij TANS in Eindhoven op diverse data in januari, februari en maart 2015 maar kan op verzoek, in overleg ook inhouse bij u worden gegeven.


De cursus start om 9.00 uur en eindigt rond 13.00 uur (inclusief lunch). Kosten per cursist bedragen 195 euro p.p (de 2e deelnemer van dezelfde organisatie mag voor 50% van prijs mee doen). 


Wilt u leren werken met TALIS Factuurmethoden en Rayonnering? Wij nodigen u graag uit voor de eerstvolgende cursus Factuurmethoden op dinsdag 27 januari

 

Twitter

-->